Σάββατο 31/7/2021

Στήνουν μεγαλοπρεπές άγαλμα του Τζο Μπάιντεν στο Κόσοβο!

Οι Κοσοβάροι έχουν μέχρι και άγαλμα της Μαντλίν Ολμπράιτ που πρωταγωνίστησε στην εκστρατεία για τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας!

Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την υποστήριξη των ΗΠΑ στην εδραίωση της ειρήνης και της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, ο δήμος Ουρόσεβατς, που βρίσκεται κοντά στην αμερικανική στρατιωτική βάση Bondsteel, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μεγαλοπρεπές άγαλμα του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Μάλιστα ήδη έχουν αρχίσει να διαμορφώνουν τον χώρο που θα ανεγερθεί το άγαλμα, το οποίο κοστίζει περίπου 600 χιλιάδες ευρώ και είναι… προσφορά των κατοίκων της πόλης!

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Κοσοβάροι ανταποδίδουν με ανάλογο τρόπο την αμερικανική στήριξη. Έχουν στήσει αγάλματα Αμερικανών που βοήθησαν στην ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου, και σε άλλες πόλεις.

Όπως στην Πρίστινα που από το 2009 υπάρχει άγαλμα έξι μέτρων του Μπιλ Κλίντον, στον οποίο έχουν δώσει και το όνομά του σε κεντρική λεωφόρο! Το 2019 έστησαν άγαλμα και στην μισητή ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράιτ, που το 1999 πρωταγωνίστησε στην εκστρατεία για τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτιά και στη Μύκονο