Virgin in space: O Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον φεύγει για… το Διάστημα! (video)

Θέλησε να δοκιμάσει πρώτος τη ριψοκίνδυνη αυτή πτήση, προτού ξεκινήσουν επίσημα τα επιβατικά ταξίδια του χρόνου!

Must Read

Ιστορία γράφει σήμερα ο Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Virgin Group, καθώς θα ταξιδέψει 88 χιλιόμετρα πάνω από τη γη με το διαστημικό σκάφος «VSS Unity», για λιγότερο από μια ώρα, με πτήση της Virgin Galactic, της εταιρείας του για… διαστημικές πτήσεις! 

Ο 70χρονος Βρετανός μεγιστάνας, ο οποίος ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος, που ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει κάτι ανάλογο στις 20 Ιουλίου, με την πρώτη επανδρωμένη πτήση του πυραύλου New Shepard που κατασκευάστηκε από τη διαστημική εταιρεία του, Blue Origin, θα έχει στο πλευρό του δύο πιλότους και τρεις επιβάτες, είχε ξεκαθαρίσει πως θέλει να δοκιμάσει πρώτος ο ίδιος τη ριψοκίνδυνη αυτή πτήση στο διάστημα, προτού ξεκινήσουν επίσημα τα επιβατικά ταξίδια του χρόνου.

Η πτήση, με αφετηρία την έρημο του Νέου Μεξικού, θα φθάσει σε υψόμετρο άνω των 50 μιλίων από την επιφάνεια της θάλασσας, κάνοντας το πρώτο ιστορικό βήμα για τον… διαστημικό τουρισμό. Όπως είναι λογικό, πρόκειται για μια κομβική στιγμή για τα επιβατικά ταξίδια, εντός και εκτός γήινης ατμόσφαιρας και ολόκληρος ο πλανήτης αναμένει με αγωνία να μάθει το πώς θα εξελιχθεί η συγκεκριμένη πτήση.

  • Δείτε αφιέρωμα και ζωντανά πλάνα από το ιστορικό αυτό γεγονός:

Όσον αφορά στην πτήση του Τζεφ Μπέζος, η οποία ακολουθεί σε 9 ημέρες, αξίζει να σημειωθεί πως ο πύραυλος New Shepard που θα εκτοξευθεί για την περίσταση, έχει πάρει το όνομα του Άλαν Σέπαρντ, του πρώτου Αμερικανού αστροναύτη που ταξίδεψε στο διάστημα με την εταιρία του Μπέζος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This