Φάουτσι: «Δεν είναι απαραίτητη η 3η δόση για το εμβόλιο της Pfizer»

Επισήμανε ωστόσο ότι οι δοκιμές και οι μελέτες συνεχίζονται

Must Read

Την ώρα που η Pfizer ανακοινώνει ότι ετοιμάζει νέο εμβόλιο για τη μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος, Άντονι Φάουτσι, δηλώνει αντίθετος σε μια τρίτη δόση.

«Αυτήν τη στιγμή, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα και τις πληροφορίες που έχουμε, δεν χρειάζεται να δώσουμε στους ανθρώπους μια έξτρα δόση», είπε σε συνέντευξη του στο CNN ο επικεφαλής του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) καθώς θεωρεί ότι οι δύο δόσεις είναι ήδη αρκετές.

Δεν απέκλεισε, ωστόσο, το ενδεχόμενο στο μέλλον κάτι τέτοιο να κριθεί απαραίτητο μιας και οι δοκιμές και οι μελέτες για την επιπλέον δόση συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. 

«Αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να μην χρειαστεί και τρίτη δόση εμβολίου αργότερα, καθώς οι μελέτες συνεχίζονται. Ακόμα υπάρχει πολλή δουλειά και δοκιμές να κάνουμε προκειμένου να πούμε με βεβαιότητα εάν μια ενισχυτική δόση είναι απαραίτητη», κατέληξε ο κ. Φάουτσι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This