Τετάρτη 28/7/2021

Φάουτσι: «Δεν είναι απαραίτητη η 3η δόση για το εμβόλιο της Pfizer»

Επισήμανε ωστόσο ότι οι δοκιμές και οι μελέτες συνεχίζονται

Την ώρα που η Pfizer ανακοινώνει ότι ετοιμάζει νέο εμβόλιο για τη μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος, Άντονι Φάουτσι, δηλώνει αντίθετος σε μια τρίτη δόση.

«Αυτήν τη στιγμή, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα και τις πληροφορίες που έχουμε, δεν χρειάζεται να δώσουμε στους ανθρώπους μια έξτρα δόση», είπε σε συνέντευξη του στο CNN ο επικεφαλής του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) καθώς θεωρεί ότι οι δύο δόσεις είναι ήδη αρκετές.

Δεν απέκλεισε, ωστόσο, το ενδεχόμενο στο μέλλον κάτι τέτοιο να κριθεί απαραίτητο μιας και οι δοκιμές και οι μελέτες για την επιπλέον δόση συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. 

«Αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να μην χρειαστεί και τρίτη δόση εμβολίου αργότερα, καθώς οι μελέτες συνεχίζονται. Ακόμα υπάρχει πολλή δουλειά και δοκιμές να κάνουμε προκειμένου να πούμε με βεβαιότητα εάν μια ενισχυτική δόση είναι απαραίτητη», κατέληξε ο κ. Φάουτσι.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ