Η… Frau ανατρέπει τα δεδομένα: «Νein» από Μέρκελ στον υποχρεωτικό εμβολιασμό!

Η καγκελάριος της Γερμανίας απέδειξε ότι σέβεται τις ατομικές ελευθερίες των συμπατριωτών της και δεν προχώρησε σε περιοριστικά μέτρα για αρνητές

Must Read

Μέχρι και η πολιτικά αυταρχική Άνγκελα Μέρκελ έσπευσε χθες να τονίσει πως δεν σχεδιάζει να προβεί στον υποχρεωτικό εμβολιασμό του πληθυσμού, σεβόμενη τις ατομικές ελευθερίες των συμπατριωτών της, την ώρα που ηγέτες των χωρών της Ευρώπης -ανάμεσά τους και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης– επιβάλλουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα στους αρνητές!

«Όσο αυξάνονται οι εμβολιασμένοι, τόσο πιο ελεύθεροι θα είμαστε και πάλι», τόνισε χαρακτηριστικά η Καγκελάριος την Τρίτη, επισκεπτόμενη το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, και κάλεσε τους πολίτες να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους προκειμένου «να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους κοντινούς τους ανθρώπους». Τόνισε, μάλιστα, πως η κυβέρνησή της δεν σχεδιάζει υποχρεωτικό εμβολιασμό και ότι σε αυτή τη φάση επενδύει στη «διαφήμιση» των πλεονεκτημάτων του εμβολιασμού. «Δεν πιστεύω ότι αλλάζοντας αυτό που έχουμε πει, δηλαδή όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, θα κερδίζαμε εμπιστοσύνη. Πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε εμπιστοσύνη διαφημίζοντας τον εμβολιασμό και καθιστώντας πολλούς από τους ήδη εμβολιασμένους συμπολίτες μας προωθητές και πρεσβευτές, οι οποίοι θα περιγράφουν τη δική τους εμπειρία. Έχουμε ακόμα δυνατότητες και θέλουμε να τις αξιοποιήσουμε», είπε με νόημα η Άνγκελα Μέρκελ.

Την ίδια στιγμή «πατριωτική υποχρέωση» χαρακτήριζε τον εμβολιασμό κι ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, εξηγώντας πως το πόσο καλή θα είναι η κατάσταση το φθινόπωρο και τον χειμώνα εξαρτάται από την πορεία των εμβολιασμών. Αναφορικά με την πορεία των εμβολιασμών στη Γερμανία, έρευνα του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ έδειξε πως το 88% των ενηλίκων είτε είναι ήδη εμβολιασμένο είτε πρόθυμο να εμβολιαστεί, ενώ το 84% του υγειονομικού και εκπαιδευτικού προσωπικού τον Μάιο και τον Ιούνιο είχε λάβει ήδη τουλάχιστον τη μία δόση του εμβολίου.

Λειτουργικά αναλφάβητοι

Η εφημερίδα «Die Welt» επισημαίνει, ακόμη, ότι οι οικογενειακοί γιατροί δεν θεωρούν μεγαλύτερο πρόβλημα μια μαζική άρνηση στα εμβόλια, αλλά το γεγονός ότι υπάρχει δυσκολία πρόσβασης για τους μη εμβολιασμένους. Επιπλέον, η εφημερίδα αναφέρει ότι η διαδικασία προγραμματισμού του εμβολιασμού προϋποθέτει προσωπική ενέργεια του ενδιαφερόμενου και σημειώνει: «Το να πιστεύεις ότι αυτό είναι εύκολο για ανθρώπους με εμπόδιο γλώσσας ή ανθρώπους που έχουν χάσει την επαφή τους με την κοινωνία είναι κάτι το αφελές. Υπολογίζεται ότι 6.200.000 ενήλικες στη Γερμανία, δηλαδή περίπου ένας στους δέκα, είναι λειτουργικά αναλφάβητοι. Αυτό θα έπρεπε να μας προβληματίσει».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This