Θα μάς τρελάνουν στη Νότια Κορέα: Μετατρέπουν σε… αργό τον ρυθμό της μουσικής στα γυμναστήρια!

Η ταχύτητα στον διάδρομο γυμναστικής δεν πρέπει να ξεπερνά τα 6 χιλιόμετρα την ώρα!

Must Read

Αλλάζουν τη μελωδία και το ρυθμό της μουσικής στα γυμναστήρια της Νότιας Κορέας, με σκοπό να αποτρέψουν τη διάδοση της πανδημίας. Οι Αρχές της χώρας όμως προχωρούν και στην αναδιαμόρφωση του ορίου ταχύτητας στους… διαδρόμους γυμναστικής!

Πολλοί αθλούμενοι στα γυμναστήρια βασίζονται σε μια καλή μελωδία για να μπορέσουν να αποδώσουν στην προπόνηση, αλλά στη Νότια Κορέα οι μουσικές τους επιλογές περιορίζονται σημαντικά, σύμφωνα με τους νέους κανόνες προστασίας από την Covid-19.

Στους γνωστούς περιορισμούς, όπως κοινωνικές αποστάσεις και έλεγχο των ταξιδιών, η Νότια Κορέα έχει προσθέσει το προαπαιτούμενο στα γυμναστήρια να μην ακούγεται μουσική με ρυθμό πάνω από 120 beats ανά λεπτό (bpm) κατά τη διάρκεια των ομαδικών ασκήσεων όπως aerobic και spinning.

Ο κανόνας έχει χαρακτηριστεί γελοίος από ορισμένους υπευθύνους χάραξης πολιτικής της αντιπολίτευσης, οι οποίοι έκαναν λόγο για «ανοησία» και οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων βλέπουν το μέτρο ως ελάχιστα αποτελεσματικό ή μη ρεαλιστικό να τηρηθεί.

Για τον Kang Hyun-ku, ιδιοκτήτη γυμναστηρίου στη βόρεια Σεούλ, τα γρήγορα funky τραγούδια της K-pop στη λίστα αναπαραγωγής του ήταν η πρωινή του ρουτίνα.

«Η αναπαραγωγή ζωηρών τραγουδιών γίνεται για να ενθαρρύνουμε τα μέλη μας και να ανεβάσουμε τη γενική διάθεση, αλλά το μεγαλύτερο ερώτημά μου είναι αν η κλασική μουσική ή τα τραγούδια των BTS έχει αποδειχθεί ότι έχουν αντίκτυπο στη διάδοση του ιού» δήλωσε ο Kang.

«Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τα δικά τους ακουστικά και φορητές συσκευές αυτές τις μέρες, και πώς ελέγχονται οι λίστες αναπαραγωγής τους;» σημείωσε, σύμφωνα με το Reuters.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας επέβαλε αυστηρά μέτρα κοινωνικής απόστασης στη Σεούλ και τις κοντινές περιοχές από τη Δευτέρα, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με νέα αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2, τη μεγαλύτερη από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Οι κανόνες ορίζουν επίσης ότι η ταχύτητα στον διάδρομο στα γυμναστήρια δεν πρέπει να ξεπερνά τα 6 χιλιόμετρα την ώρα και απαγορεύεται η χρήση των ντους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This