Ο Τζεφ Μπέζος πήγε και ήρθε στο Διάστημα μέσα σε δέκα λεπτά (video)

Ήταν η καλύτερη μέρα της ζωής μου» δήλωσε για το ιστορικό ταξίδι

Must Read

Απογειώθηκε στο διάστημα και επέστρεψε στη Γη μέσα σε δέκα λεπτά ο Τζεφ Μπέζος ολοκληρώνοντας την πολυδιαφημισμένη αποστολή του Blue Origin.

Στον πύραυλο-κάψουλα «New Shepard» εκτός από τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, επέβαινε ο αδερφός του, ο 18χρονο Όλιβερ Ντέμεν που έγινε ο νεότερος αστροναύτης και η 82χρονη Γουίλι Φανκ, που έγινε το γηραιότερο μέλος που ταξίδεψε στο διάστημα.

Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στις 4 :12 μ.μ. ώρα Ελλάδος από το δυτικό Τέξας και η πτήση διήρκεσε 10 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα.

Νωρίτερα, ο Τζεφ Μπέζος δήλωσε: «Ο κόσμος με ρωτάει συνεχώς εάν είμαι αγχωμένος, Δεν είμαι ιδιαίτερα αγχωμένος. Είμαι ενθουσιασμένος. Είμαι περίεργος. Θέλω να γνωρίσω τι θα μάθουμε. Έχουμε εκπαιδευτεί. Το όχημα είναι έτοιμο. Το πλήρωμα είναι έτοιμο. Η ομάδα είναι φανταστική. Νιώθουμε πολύ καλά με αυτό» είπε ο ιδρυτής της Amazon σε συνέντευξή του.

Η πτήση πραγματοποιήθηκε μόλις λίγες μέρες μετά το ταξίδι του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Ρίτσαρντ Μπράνσον στο Διάστημα με το σκάφος της εταιρείας του Virgin Galactic.

Ο Μπέζος θέλοντας να γκρεμίσει τον ανταγωνισμό δήλωσε στην εκπομπή Today του NBC: «Υπάρχει ένας άνθρωπος που ήταν ο πρώτος που ταξίδεψε στο Διάστημα. Το όνομά του ήταν Γιούρι Γκαγκάριν. Και αυτό συνέβη πριν από πολύ καιρό. Νομίζω θα είμαι ο 570ος ή κάτι τέτοιο. Εκεί θα βρισκόμαστε στον κατάλογο αυτόν. Επομένως, δεν πρόκειται για μια αναμέτρηση. Πρόκειται για το χτίσιμο ενός δρόμου προς το Διάστημα, προκειμένου οι μελλοντικές γενιές να μπορέσουν να κάνουν απίστευτα πράγματα στο Διάστημα».

Η μετάδοση της διαστημικής πτήσης έγινε live ενώ όταν πάτησε ξανά στη Γη, ο Μπέζος δήλωσε: «Ήταν η καλύτερη μέρα της ζωής μου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This