Οργή των Τούρκων για την συνάντηση Μακρόν με Κούρδους αγωνιστές της Συρίας

Επίσημη ανακοίνωση από το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών!

Must Read

Με τους Κούρδους αγωνιστές της Συρίας συναντήθηκε επίσημα ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, προκαλώντας την οργή της Τουρκίας, η οποία επιμένει να τους χαρακτηρίζει παρακλάδι της δήθεν τρομοκρατικής οργάνωσης PKK.

Ήταν τέτοια η ενόχλησή του τουρκικού κράτους που το υπουργείο εξωτερικών της χώρας εξέδωσε μακροσκελή ανακοίνωση:

Καταδικάζουμε τη συνάντηση του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν με τα μέλη του λεγόμενου Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου στο οποίο ηγείται το PYD/YPG πού είναι το παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης ΠΚΚ στη Συρία.

Η παρά τις εκκλήσεις μας συνεχιζόμενη σχέση της Γαλλίας με αυτήν την αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση που έχει ματωμένα χέρια και με τις θυγατρικές της, υπονομεύει την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας, όπως και τις προσπάθειες για επίτευξη περιφερειακής σταθερότητας και διατήρησης της πολιτικής ενότητας και εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας.

 

Υπενθυμίζουμε επίσης προς την γαλλική και διεθνή κοινή γνώμη το γεγονός ότι αυτή η οργάνωση κατέστειλε με βίαιες και αιματηρές μεθόδους ειρηνικές διαδηλώσεις νέων που είχαν αρνηθεί να στρατολογηθούν, στόχευσε πολιτικούς στόχους όπως το νοσοκομείο στο Άφριν, επιτέθηκε σε πολίτες της Συρίας συμπεριλαμβανομένων παιδιών και βασάνισε μέχρι θανάτου κρατούμενους.

Επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά ότι η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικό τρόπο την καταπολέμηση αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης και των συνεργατών της παντού.

https://www.mfa.gov.tr/sc_-30_-fransa-cb-macron-un-sozde-suriye-demokratik-konseyi-mensuplari-ile-gorusmesi-hk-sc.en.mfa

Μετάφραση από τα Τούρκικα Νέα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This