Σχεδόν 30.000 άτομα διώχθηκαν σε τρία χρόνια για προσβολή του Ερντογάν

Το 34,4% των περιπτώσεων κατέληξε σε καταδίκη

Must Read

Τα δικαστήρια της Τουρκίας άσκησαν διώξεις σε περισσότερους από 29.000 ανθρώπους για προσβολή του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν μεταξύ 2018 και 2020, ανέφερε η εφημερίδα Sözcü, επικαλούμενη στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Συνολικά 9.773 άτομα αντιμετώπισαν τα δικαστήρια πέρυσι, συμπεριλαμβανομένων 152 αλλοδαπών πολιτών και 290 παιδιών, γράφει η Sözcü. Από το σύνολο, το 34,4% των περιπτώσεων κατέληξε σε καταδίκη και 14,3% σε αθωώσεις, ενώ η απόφαση στο 35,1% των υποθέσεων, αναβλήθηκε.

Το 2018, όταν εισήχθη το εκτελεστικό προεδρικό σύστημα της Τουρκίας, 6.326 άτομα αντιμετώπισαν δικαστικές υποθέσεις. Ο αριθμός αυξήθηκε σε 13.990 το 2019, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This