Νεκρός ακόμη ένας δημοσιογράφος στο Μεξικό – Δεχόταν απειλές για την ζωή του

Must Read

Ακόμα ένας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στο Μεξικό, πριν καλά-καλά συμπληρωθούν έξι εβδομάδες από εκείνη του ρεπόρτερ Γκουστάβο Σάντσες από ενόπλους στα μέσα Ιουνίου στην πολιτεία Οαχάκα.

Πρόκειται για τον Ρικάρντο Λόπες, ο οποίος δολοφονήθηκε την Πέμπτη στο βόρειο τμήμα του Μεξικού. «Πριν από λίγο, ο δημοσιογράφος Ρικάρντο Λόπες του InfoGuaymas δολοφονήθηκε στην Γκουάιμας. Γίνεται έρευνα», ανέφερε η εισαγγελία στην πολιτεία Σονόρα, όπου υπάγεται διοικητικά η Γκουάιμας, μέσω Twitter.

Ο 47χρονος δημοσιογράφος ήταν διευθυντής του ειδησεογραφικού site InfoGuaymas. Τον περασμένο μήνα, είχε αποκαλύψει στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πως δεχόταν απειλές κατά τη ζωής του εξαιτίας της δουλειάς του. «Ο Τύπος στην Γκουάιμας δουλεύει απειλούμενος. Κατατέθηκε καταγγελία στον γενικό εισαγγελία», είχε πει τότε.

Σύμφωνα με μεξικανικά ΜΜΕ, προτού αναλάβει τη διεύθυνση του InfoGuaymas, ο Ρικάρντο Λόπες είχε εργαστεί για το τηλεοπτικό δίκτυο Televisa στη Σονόρα και σε τοπικές εφημερίδες.

Απανωτές δολοφονίες δημοσιογράφων

Το Μεξικό συγκαταλέγεται στις πιο επικίνδυνες χώρες στον πλανήτη για τους δημοσιογράφους. Περισσότεροι από εκατό έχουν δολοφονηθεί από το 2000 μέχρι και σήμερα, ανάμεσά τους οκτώ μόνο το 2020.

Πάνω από το 90% των εγκλημάτων με θύματα εργαζόμενους σε μέσα ενημέρωσης παραμένει ανεξιχνίαστο και ατιμώρητο, σύμφωνα με οργανώσεις υπεράσπισης της ελευθεροτυπίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This