Γαλλικό νοσοκομείο κήρυξε απεργία επ’ αόριστον ως διαμαρτυρία στον υποχρεωτικό εμβολιασμό! (video)

Κατήγγειλαν τα lockdown και την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και φώναζαν «liberté!» (ελευθερία).

Must Read

Το προσωπικό του νοσοκομείου στο Μοντελιμάρ, στο νομό Ντρομ της νοτιοανατολικής Γαλλίας, κήρυξε απεργία διαρκείας για να διαμαρτυρηθεί για τους νέους κανόνες που απαιτούν εμβολιασμό κατά του Covid-19 έως τα μέσα Σεπτεμβρίου ή κίνδυνο απώλειας των θέσεων εργασίας.

Η απεργία κατά του «αναγκαστικού εμβολιασμού» ανακοινώθηκε την Πέμπτη από το συνδικάτο CGT-GHPP και αφορά περίπου 200 γιατρούς και 1.500 νοσοκόμες/νοσοκόμους στη γαλλική πόλη.

Εκατοντάδες από αυτούς συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο την Παρασκευή, καταγγέλλοντας τα lockdown και την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και φώναζαν «liberté!» (ελευθερία).

Το γαλλικό νομοθετικό σώμα ολοκληρώνει την πρόταση που απαιτεί από όλους τους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα που έρχονται σε επαφή με ευάλωτους, να εμβολιαστούν πλήρως έως τις 15 Σεπτεμβρίου, αλλιώς θα χάσουν τους μισθούς τους και ακόμη και τις δουλειές τους.

«Είμαστε κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και του εξαναγκασμού των εμβολίων», δήλωσε στο Sputnik France η Elsa Ruillere, εκπρόσωπος της τοπικής ένωσης. «Δεν υπάρχει επιλογή μεταξύ τεστ ή εμβολιασμού: ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός. Όχι, δεν συμφωνούμε. Θέλουμε να έχουμε την επιλογή όπως ο υπόλοιπος κόσμος και δεν θέλουμε υποχρεωτικό εμβολιασμό».

Η Ruillere λέει ότι το σωματείο της υποστηρίζει «ελεύθερη και ενημερωμένη συγκατάθεση» και δεν είναι κατά του εμβολιασμού, αλλά κατά του εξαναγκασμού.

Μερικοί από τους ιατρούς δήλωσαν ότι περιμένουν το γαλλικό εμβόλιο Sanofi-GSK, που αναμένεται τον Δεκέμβριο.

«Γνωρίζουμε καλά την εξέλιξη του ιού. Δεν το παίρνουμε αψήφιστα», είπε η Ruillere. Ωστόσο, αυτή και οι απεργοί συνάδελφοί της επισημαίνουν ότι, ακόμη και με την αύξηση των θετικών κρουσμάτων της παραλλαγής δέλτα, δεν υπάρχει ανάλογη αύξηση στις νοσηλείες.

«Ναι, γίναμε« κόκκινοι, αλλά αυτό οφείλεται στην πραγματικότητα στα θετικά τεστ. Όσον αφορά τις νοσηλείες, είμαστε καλά αυτήν τη στιγμή, δεν χρειαζόμαστε να ανοίξουμε ξανά κρεβάτια, έχουμε πολύ λιγότερους ανθρώπους στα νοσοκομεία από πριν και λιγότερους σε ΜΕΘ», πρόσθεσε.

Ένα άλλο πρόβλημα της Ένωσης είναι η έλλειψη δημόσιας συζήτησης, καθώς η Εθνοσυνέλευση της Γαλλίας φαίνεται ότι απλώς προχώρησε με τη συμβουλή της Αρχής Υγείας (HAS), η οποία χαρακτήρισε την εντολή εμβολιασμού «αιτιολογημένη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This