Στο ένα τρίτο των υποθέσεων παιδεραστίας στην Πολωνία την τελευταία τετραετία εμπλέκονται ιερείς!

Επίσης, στο 35% των περιπτώσεων οι δράστες είναι μέλη της οικογένειας του θύματος

Must Read

Στοιχεία σοκ συγκέντρωσε κυβερνητική επιτροπή στην Πολωνία για τις υποθέσεις παιδεραστίας που καταγράφηκαν την περίοδο 2017-2021 (πάνω από 300 περιπτώσεις). Στο ένα τρίτο αυτών των υποθέσεων εμπλέκονται ιερείς.

«Η Κρατική Επιτροπή που είναι αρμόδια για την παιδεραστία χειρίζεται 100 υποθέσεις στις οποίες τουλάχιστον ένα μέλος του κλήρου καταγγέλθηκε ως δράστης σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου κάτω των 15 ετών» ανέφερε, στην πρώτη έκθεσή της που παρουσιάστηκε στον Τύπο και αφορά συνολικά 345 υποθέσεις.

Όσον αφορά τις υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται κληρικοί, η Επιτροπή υπέβαλε στις εισαγγελικές αρχές 55 αιτήματα για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Από αυτά, τα 36 αφορούν την παράλειψη αναφοράς κάποιου αδικήματος στις αρμόδιες αρχές.

Γενικά, στο 35% των περιπτώσεων, οι δράστες είναι μέλη της οικογένειας του θύματος.

Η Επιτροπή που συγκροτήθηκε το 2019, μεταξύ άλλων εξέφρασε τη λύπη της επειδή μέχρι τώρα και παρά τα αιτήματά της δεν έχει λάβει από την Εκκλησία τα τεκμήρια που ζητά για ορισμένες υποθέσεις παιδεραστίας. «Μέχρι τώρα λάβαμε πολλές φορές τη διαβεβαίωση ότι υπάρχει βούληση συνεργασίας (σ.σ. εκ μέρους της Εκκλησίας), είμαστε ικανοποιημένοι για αυτό, αλλά δεν έχουμε δει ακόμη να υλοποιείται αυτή η διαβεβαίωση», είπε ο πρόεδρός της, Μπλάζεϊ Κμιέτσιακ.

Στα τέλη Ιουνίου η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αποκάλυψε, στη δική της έκθεση, ότι από το 2018 έχει δεχτεί εκατοντάδες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από κληρικούς. Σύμφωνα με αυτήν την έκθεση, από τον Ιούλιο του 2018 μέχρι τα τέλη του 2020 είχαν καταγγελθεί στην Εκκλησία 368 τέτοια αδικήματα, που διαπράχθηκαν από το 1958 και μετά. Από αυτές τις καταγγελίες, το 39% θεωρήθηκαν βάσιμες, 10% απορρίφθηκαν και περίπου 51% ερευνώνται ακόμη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έρχεται ο νέος ΕΝΦΙΑ: Ποιοι θα δουν ελαφρύνσεις στα εκκαθαριστικά του φόρου ακινήτων

Η πλατφόρμα για τις φοροδηλώσεις θα ανοίξει την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, ενώ τα εκκαθαριστικά για τον φόρο ακινήτων θα αναρτώνται την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου

More Articles Like This