Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού: Βρετανικά συμβόλαια για «διαβατήρια» εμβολιασμού μέχρι το 2023

Η «νέα κανονικότητα»

Must Read

Η βρετανική κυβέρνηση έχει συνάψει δυνητικά πολυετή συμβόλαια για την ανάπτυξη εγχώριου διαβατηρίου εμβολιασμού, καθώς η Ντάουνινγκ Στριτ ταυτοχρόνως υπονοεί (εκβιαστικά) ότι η όλη ιδέα θα μπορούσε να εγκαταλειφθεί, εάν αρκετοί άνθρωποι κάνουν το εμβόλιο.

Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας (DHSC) δημοσίευσε πληροφορίες νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα για δύο νέα συμβόλαια με ιδιωτικές εταιρείες τεχνολογίας που προσλήφθηκαν για να εργαστούν στο «πρόγραμμα πιστοποιητικών Covid-19» της χώρας.

Η Entrust με έδρα τις ΗΠΑ θα λάβει περίπου 840.000 λίρες (1,2 εκατομμύρια δολάρια) για την ανάπτυξη της κάρτας υγείας του NHS. Η συμφωνία θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο του επόμενου έτους, αλλά η τιμή για ένα διετές συμβόλαιο είναι ήδη λεπτομερής στα επίσημα έγγραφα, υποδηλώνοντας ότι η βρετανική κυβέρνηση μπορεί να προσβλέπει σε μια μακροπρόθεσμη συμφωνία.

Ενώ το συμβόλαιο έγινε διαθέσιμο στο κοινό στο διαδίκτυο, οι πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένες υπηρεσίες που θα παρέχει η Entrust έχουν καλυφθεί πλήρως, με αρκετές σελίδες του εγγράφου να είναι σβησμένες.

Η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας πληρώθηκε με 250.000 λίρες νωρίτερα φέτος στο πλαίσιο της τρέχουσας εργασίας της για το πρόγραμμα της κάρτας υγείας. Το συμβόλαιο τράβηξε τα βλέμματα αφού αποκαλύφθηκε ότι η Entrust είχε ανοιχτά καυχηθεί για το πώς τα διαβατήρια εμβολιασμού Covid-19 θα μπορούσαν να επαναχρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν εθνικές ταυτότητες ως μέρος της «υποδομής της νέας κανονικότητας».

Η DHSC υπέγραψε επίσης ένα δεύτερο συμβόλαιο για διαβατήρια εμβολιασμού αυτήν την εβδομάδα αξίας έως 873.000 λιρών, με την Akamai Technologies. Όπως και η συμφωνία με την Entrust, η συμφωνία ενός έτους έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να παραταθεί απρόσκοπτα για επιπλέον 12 μήνες. Η αμερικανική εταιρεία έβγαλε 50.000 λίρες το Μάιο ως μέρος της συμμετοχής της στη δημιουργία της ψηφιακής ταυτότητας εμβολίου.

Συνολικά, η βρετανική κυβέρνηση έχει ξοδέψει περίπου 23,6 εκατομμύρια λίρες (32,9 εκατομμύρια δολάρια) για το πρόγραμμα πιστοποιητικών Covid, ανέφερε το iNews. Τα νέα συμβόλαια συμπίπτουν με την εισαγωγή νέων δυνατοτήτων στην εφαρμογή NHS που θα της επιτρέψουν να χρησιμεύσει ως ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σε μια αμφιλεγόμενη αντιστροφή της θέσης της σχετικά με τις εγχώριες ταυτότητες υγείας, η κυβέρνηση αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ότι, από τα τέλη Σεπτεμβρίου, θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο σε νυχτερινά κέντρα και εκδηλώσεις με μεγάλη προσέλευση.

Με περίπου το 70% των ενηλίκων στη χώρα να έχουν ήδη εμβολιαστεί, ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντόμινικ Ράαμπ ισχυρίστηκε την Πέμπτη ότι η απειλή του διαβατηρίου εμβολιασμού μπορεί να είναι αρκετή για να «δελεάσει» τους νέους να εμβολιαστούν.

«Μόλις το κάνουμε αυτό, τα ευρύτερα ζητήματα των πιστοποιητικών εμβολιασμού γίνονται πολύ λιγότερο σχετικά και εξέχοντα», δήλωσε ο Ράαμπ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όλο το σχέδιο θα μπορούσε να απορριφθεί εάν αυξηθούν οι εμβολιασμοί τους επόμενους δύο μήνες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This