Διαδηλώσεις στο Παρίσι κατά του πιστοποιητικού υγείας – Τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί (video)

Οι Γάλλοι δηλώνουν αντίθετη στην υποχρεωτική κάρτα υγείας που προωθεί η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το νέο κύμα της Covid-19

Must Read

Αντίθετοι στο πιστοποιητικό υγείας δηλώνουν οι Γάλλοι. Και το δείχνουν εμπράκτως.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και πάλι σήμερα στο Παρίσι και σε πολλές άλλες γαλλικές πόλεις ενάντια στην υποχρεωτική κάρτα υγείας που προωθεί η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το νέο κύμα της Covid-19.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της πορείας στην Πόλη του Φωτός διαδηλωτές τραυμάτισαν τρεις αστυνομικούς.

Αυτό είναι το τρίτο Σαββατοκύριακο που όσοι αντιτίθενται στα νέα μέτρα τα οποία προωθεί ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βγαίνουν στους δρόμους, σε μια ασυνήθιστη επίδειξη αποφασιστικότητας την ώρα που οι περισσότεροι Γάλλοι οργανώνουν τις θερινές διακοπές τους.

«Δημιουργούμε μια διαχωρισμένη κοινωνία και είναι απίστευτο να γίνεται αυτό στη χώρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε μια δασκάλα, η Αν, που διαδήλωνε στο Παρίσι. «Για αυτό βγήκα στον δρόμο. Δεν έχω διαδηλώσει ποτέ πριν στη ζωή μου. Πιστεύω ότι κινδυνεύουν οι ελευθερίες μας», πρόσθεσε.

Κλειστές πόρτες για όσους δεν διαθέτουν το πιστοποιητικό υγείας

Όσοι θέλουν να επισκεφθούν μουσεία, να πάνε σε κινηματογράφους ή σε πισίνες, βρίσκουν κλειστές τις πόρτες αν δεν διαθέτουν το πιστοποιητικό υγείας που να δείχνει είτε ότι έχουν εμβολιαστεί για την Covid-19 είτε ότι υποβλήθηκαν πρόσφατα σε τεστ και βγήκε αρνητικό. Αυτήν την εβδομάδα το κοινοβούλιο ενέκρινε έναν νέο νόμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον υγειονομικό τομέα. Παράλληλα, η χρήση του πιστοποιητικού υγείας θα επεκταθεί σε μπαρ, εστιατόρια, εμπορικές εκθέσεις, τρένα και νοσοκομεία, από τις 9 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, περίπου 13.500 άνθρωποι συμμετείχαν στην κινητοποίηση στο Παρίσι. Διαδηλώσεις έγιναν επίσης στη Μασσαλία, τη Λιόν, το Μονπελιέ, τη Νάντη και την Τουλούζη, με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν συνθήματα όπως «Ελευθερία» και «Όχι στο πιστοποιητικό».

Μια μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή έδειξε ότι το 85% των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται στη Γαλλία είναι άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This