«Βρέχει άντρες!» Τι οδηγεί στη μείωση του γυναικείου πληθυσμού

Προκαλούν τρόμο οι κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες

Must Read

Τον τίτλο του διάσημου τραγουδιού «It’s Raining Men» («Βρέχει άντρες») θα μπορούσε να πει κανείς για να συνοψίσει τα συμπεράσματα νέας έρευνας που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «BMJ Global Health».

Αυτό, διότι οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τις επόμενες δεκαετίες ο ανδρικός πληθυσμός θα ξεπεράσει τον γυναικείο, λόγω της νοοτροπίας στην οποία κυριαρχεί η προτίμηση για αγόρια και η προγεννητική επιλογή φύλου από τους γονείς.

Το πρόβλημα, όπως επισημαίνει η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, δρ Fengqing Chao, του National University of Singapore (NUS), ήταν έντονο ήδη από τη δεκαετία του 1970, από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στην οποία ανήκει και η Ελλάδα, ως τη Νότια και Ανατολική Ασία. Από τα στοιχεία 204 χωρών διαπιστώθηκε ότι από το 1970 ως το 2017 γεννήθηκαν 45.000.000 λιγότερα κορίτσια σε σύγκριση με τα αγόρια.

Η πρόβλεψη των ερευνητών, την οποία χαρακτήρισαν «συντηρητική», είναι ότι ως το 2030 θα υπάρχουν 4.700.000 λιγότερες νέες γεννήσεις κοριτσιών. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τις επόμενες δεκαετίες θα γεννιούνται πολύ περισσότερα αγόρια κι έτσι σε παγκόσμιο επίπεδο ο πληθυσμός των αντρών θα ξεπεράσει κατά πολύ τον γυναικείο.

Προειδοποιούν μάλιστα ότι «το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού θα βρεθεί σε μακροχρόνια σεξουαλική ανισορροπία», που με απλά λόγια σημαίνει ότι οι άντρες δεν θα βρίσκουν γυναίκες για να κάνουν σχέση, με κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες, όπως «αντικοινωνική συμπεριφορά, βία και κοινωνική αστάθεια».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This