Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Έφυγε από τη ζωή ο 11ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο

Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο δισεκατομμυριούχος βιομήχανος Ντέιβιντ Κοχ, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, αντιπρόεδρος του ομίλου Koch Industries και μέγας χρηματοδότης Ρεπουμπλικανών πολιτικών υποψηφίων, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αδελφός του Τσαρλς.

Ο Ντέιβιντ Κοχ, φιλάνθρωπος και προστάτης πολιτιστικών και ιατρικών ιδρυμάτων, συγκέντρωσε τον μεγάλο πλούτο του χάρη στο μεγάλο μερίδιό του στον Koch Industries (Βιομηχανίες Κοχ), έναν όμιλο εταιρειών με έδρα το Κάνσας τον οποίο διηύθυνε μαζί με τον Τσαρλς.

Το περιοδικό Forbes πρόσφατα είχε τοποθετήσει τον Κοχ στην 11η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, με συνολική καθαρή αξία περίπου 42,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μαζί με τον αδελφό του είχαν δώσει τουλάχιστον 889 εκατομμύρια δολάρια για πολιτικές εκστρατείες, στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές των ΗΠΑ, το 2016, όντας και οι δύο γνωστοί υποστηρικτές των Ρεπουμπλικανών.

Τα αδέλφια Κοχ πολέμησαν τη μεταρρύθμιση του Ομπάμα στην Υγεία, «παρέλυσαν» το αμερικανικό Δημόσιο οδηγώντας τις ΗΠΑ στο χείλος της χρεοκοπίας (το φθινόπωρο του 2013), κήρυξαν πόλεμο στα συνδικάτα του Δημοσίου στην πολιτεία του Ουισκόνσιν (το 2011). Διαφώνησαν, δε, με την θέσπιση κατώτατου μισθού και με το κάθε μορφής κράτος πρόνοιας αλλά είναι φανατικοί υπέρμαχοι των όπλων.

Μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις παγκοσμίως

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, με τον Τσαρλς ως πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο και τον Ντέιβιντ ως εκτελεστικό αντιπρόεδρο, ο όμιλος Koch Industries -μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επιχειρήσεις στον κόσμο- επεκτάθηκε προς ένα ευρύ φάσμα νέων επιχειρήσεων, πέραν της επιχείρησης των διυλιστηρίων που είχε δημιουργήσει ο πατέρας τους.

Ο Ντέιβιντ Κοχ είχε αποχωρήσει από τον όμιλο και τις πολιτικές δραστηριότητες τον Ιούνιο 2018, επικαλούμενος την επιδεινούμενη κατάσταση της υγείας του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ