Τραγωδία στη Βουλγαρία: Δύο δασοφύλακες κάηκαν ζωντανοί παλεύοντας με τις φλόγες

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται καθημερινά 200-240 πυρκαγιές!

Must Read

Πύρινη κόλαση έχει δημιουργηθεί και στη Βουλγαρία και μάλιστα είχε και θύματα. Δύο δασοφύλακες έχασαν τη ζωή τους και ένας τρίτος τραυματίστηκε με σοβαρά εγκαύματα ενώ συμμετείχαν στις προσπάθειες κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών που πολλαπλασιάστηκαν αυτήν την εβδομάδα.

Σύμφωνα με το βουλγαρικό ΥΠΕΣ οι δύο άνδρες εγκλωβίστηκαν στις φλόγες, κοντά σε ένα χωριό στην περιοχή του Σαντάνσκι, όπου ξέσπασε πυρκαγιά σήμερα το πρωί.

Τέσσερα σπίτια καταστράφηκαν επίσης σε μια άλλη πυρκαγιά, στην περιοχή του Στάροσελ, όπου ο στρατός κινητοποίησε ένα ελικόπτερο για να βοηθήσει τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Άλλο ελικόπτερο, πυροσβεστικά και στρατιωτικά οχήματα συμμετέχουν από χθες σε μια μεγάλη πυρκαγιά στην οροσειρά της Στάρα Πλάνινα, στην περιοχή του Κάρλοβο, στην κεντρική Βουλγαρία.

Τη Δευτέρα κάηκαν ολοσχερώς τουλάχιστον έξι κατοικίες και ένα παλιό σχολείο, στην πυρκαγιά που έφτασε μέχρι τα σπίτια ενός χωριού στην περιοχή του Κιούστεντουλ.

Η Βουλγαρία πλήττεται από κύμα καύσωνα από την περασμένη εβδομάδα και η μετεωρολογική υπηρεσία έχει εκδώσει προειδοποίηση ότι τα ακραία φαινόμενα θα συνεχιστούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται καθημερινά 200-240 πυρκαγιές, όπως είπε σήμερα ο αρχηγός της πυροσβεστικής, Νικολά Νικόλοφ, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση BNT. Σύμφωνα με τον Νικόλοφ, το 93% των πυρκαγιών προκαλείται από ανθρώπινη δραστηριότητα και λόγω της ζέστης, της ξηρασίας και των ανέμων παίρνουν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ανάρτηση του Νίκου Κοκλώνη για το μέλλον του Στέλιου Δρουμαλιά και της Δώρας Παντέλη στο J2US

Στο τελευταίο live του J2US, η Άντζελα Δημητρίου, μετά την εμφάνισή της στη σκηνή μαζί με τον παρτενέρ της...

More Articles Like This