Οι 8 κανόνες των Ταλιμπάν για τις γυναίκες – Αν τους παραβιάσουν, τις λιθοβολούν και τις σκοτώνουν

Τρέμουν για τη ζωή τους - Στάχτη όσα είχαν καταφέρει εδώ και δύο δεκαετίες οι γυναίκες του Αφγανιστάν

Must Read

Επιστρέφει μετά από 20 χρόνια ο τρόμος στο Αφγανιστάν για τις γυναίκες. Η ανακατάληψη της χώρας από τους εξτρεμιστές Ταλιμπάν προκαλεί αναβρασμό στον δυτικό κόσμο όμως τα πιο εφιαλτικά σενάρια επιστρέφουν για το μέλλον των γυναικών του Αφγανιστάν που αναγκάζονται να αφήσουν πίσω τους κάθε πρόοδο που είχαν καταφέρει τα τελευταία χρόνια.

Η κρίση ξεκίνησε να εκδηλώνεται από τις αρχές Ιουλίου, όταν οι Ταλιμπάν οι οποίοι επιχειρούσαν να καταλάβουν τις πρώτες επαρχίες, στράφηκαν κατά των εργαζόμενων γυναικών.

Οι εξτρεμιστές εισέβαλλαν τότε σε κατάστημα τράπεζας στην Κανταχάρ και με την απειλή όπλων διέταξαν τις εργαζόμενες γυναίκες να αποχωρήσουν. Μάλιστα, τις οδήγησαν στα σπίτια τους και τους ενημέρωσαν τις οικογένειές τους ότι τα αρσενικά μέλη θα μπορούσαν να αναλάβουν τη θέση εργασίας τους.

Οι Ταλιμπάν απαγορεύουν στις γυναίκες να εργαστούν και να σπουδάσουν, ενώ ένας από τους πιο βασικούς κανόνες τους είναι ότι τα θηλυκά πρέπει να καλύπτουν πλήρως το σώμα και το πρόσωπό τους ενώ για να κυκλοφορήσουν έξω θα πρέπει να συνοδεύονται από τον άντρα τους.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την αναφορά του Στέιτ Ντιπάρτμεντ το 2001, οι Ταλιμπάν επιβάλλουν τους εξής κανόνες στις γυναίκες:

1. Πρέπει να είναι καλυμμένες με ενδύματα από την κορφή ως τα νύχια.

2. Απαγορεύεται να εργαστούν, παρά μόνο σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις.

3. Απαγορεύεται να να πηγαίνουν σχολείο.

4. Έχουν περιορισμένη πρόσβαση στο σύστημα Υγείας.

5. Απαγορεύεται να από το σπίτι τους, χωρίς να συνοδεύονται από άνδρα-μέλος της οικογένειάς τους.

6. Όταν έβγαιναν έξω, έμπαιναν σε ειδικά λεωφορεία, ενώ για να μπουν σε ταξί, θα έπρεπε και πάλι να συνοδεύονται από κάποιον άντρα, συγγενή τους.

7. Γενικά, οι γυναίκες δεν μπορούσαν να κυκλοφορούν στον δρόμο, χωρίς να συνοδεύονται από κάποιον άντρα, που να είναι συγγενικό τους πρόσωπο.

8. Τα παράθυρα των σπιτιών τους έπρεπε να είναι βαμμένα, προκειμένου να μην μπορεί κανένας περαστικός απ’ έξω να δει στο εσωτερικό τους.

Σε περίπτωση που δεν υπακούσουν τους παραπάνω κανόνες, τότε οι γυναίκες τιμωρούνται με ξυλοδαρμό, αλλά και με θάνατο δια λιθοβολισμού.

Έντρομες οι γυναίκες του Αφγανιστάν βλέπουν τη ζωή τους να καταστρέφεται και να απειλείται εκ νέου μετά από δύο δεκαετίες…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This