Χείρα βοηθείας ύψους 3.000.000 ευρώ τείνει στη σεισμόπληκτη Αϊτή η Ευρωπαϊκή Ένωση!

«Μια εξαιρετικά εύθραυστη χώρα, όπου οι τυφώνες και οι έντονες βροχοπτώσεις επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο τη δεινή κατάσταση»

Must Read

Με στόχο να καλυφθούν οι πιο άμεσες ανάγκες, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ στη σφόδρα σεισμόπληκτη Αϊτή.

Οι κάτοικοι της Αϊτής εξακολουθούν να μετρούν τις πληγές τους από τον καταστροφικό σεισμό των 7,2 Ρίχτερ που έπληξε το νοτιοδυτικό τμήμα της νησιωτικής χώρας, καθώς, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, οι νεκροί έφτασαν τους 1.419, οι τραυματίες έχουν αγγίξει τους 6.900, ενώ περί τα 37.000 είναι τα σπίτια που έχουν καταστραφεί στην ευρύτερη περιοχή. Στην προσπάθεια των επιζώντων να σταθούν ξανά στα πόδια τους, κάτι που φαντάζει λίγο πολύ ουτοπικό για την πιο φτωχή χώρα του δυτικού ημισφαιρίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση βάζει… δεκανίκι μέσω ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ποσό των 3 εκατ. ευρώ που διατίθεται θα καλύψει ανάγκες όπως η παροχή ιατρικής βοήθειας σε τοπικά νοσοκομεία που έχουν πληγεί, η υποστήριξη των υπηρεσιών υδροδότησης, αποχέτευσης και υγιεινής. Επίσης, θα παρασχεθούν υπηρεσιών προστασίας προς τις περισσότερο πληγείσες και μειονεκτικές κοινότητες.

«Επείγουσες ανθρωπιστικές ανάγκες ακολουθούν τον καταστροφικό σεισμό 7,2 βαθμών που έπληξε την Αϊτή. Η ΕΕ κινητοποιεί γρήγορα υποστήριξη σε αυτή την ήδη εξαιρετικά εύθραυστη χώρα, όπου οι τυφώνες και οι έντονες βροχοπτώσεις επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο τη δεινή κατάσταση. Ο σεισμός χτύπησε τη στιγμή που η πανδημία της COVID-19 και η κλιμακούμενη ανασφάλεια αποτελούσαν ήδη απειλή για τη χώρα. Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε περαιτέρω βοήθεια», σημείωσε επί του θέματος ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Γιάνες Λέναρτσιτς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This