Διασυρμός Μπάιντεν: Οι Ταλιμπάν καταδικάζουν σε θάνατο «συνεργάτες των Αμερικανών»!

Πλήρης διάψευση των ισχυρισμών του αμερικανού προέδρου

Must Read

Ο Μπάιντεν δεσμεύτηκε να προστατεύσει τους Αμερικανούς πολίτες καθώς και εκείνους τους Αφγανούς που έχουν συνεργαστεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έστειλε μάλιστα και τον αρχηγό της CIA, να συναντηθεί με τον ηγέτη των Ταλιμπάν και να εξασφαλίσει την ζωή και την ασφάλεια τους.

Την ίδια στιγμή, η Αμερική συγκλονίζεται από την είδηση ότι οι Ταλιμπάν έχουν καταδικάσει σε θάνατο τον αδελφό ενός Αφγανού μεταφραστή. Η τρομοκρατική οργάνωση, η οποία ουσιαστικά έχει αναλάβει τον έλεγχο της χώρας και την έχει μετατρέψει σε «Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν», κατηγόρησε τον συγκεκριμένο άνθρωπο ότι «βοήθησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και παρείχε ασφάλεια στον αδελφό του».

Το CNN μάλιστα φέρεται να έχει λάβει τρεις επιστολές που γράφτηκαν από τους Ταλιμπάν και κάλεσαν τον αδελφό του ατόμου να παραστεί σε μια «δικαστική ακρόαση», ενώ η τρίτη επιστολή τον καταδίκασε με θανατική ποινή αφού κρίθηκε «ένοχος ερήμην». Δεν είναι πλέον σαφές εάν ο άνδρας ή ο αδελφός του είναι ακόμη στο Αφγανιστάν. Το CNN δεν έχει κατονομάσει τα άτομα για να προστατεύσει την ταυτότητά τους.

«Έχετε κατηγορηθεί ότι βοηθήσατε τους Αμερικανούς … Επίσης κατηγορείστε ότι παρέχετε ασφάλεια στον αδελφό σας, ο οποίος ήταν διερμηνέας των Αμερικανών», αναγράφεται σε ένα από τα «κλητήρια θεσπίσματα». «Αυτές οι δικαστικές αποφάσεις είναι οριστικές και δεν θα έχετε δικαίωμα έφεσης … Επιλέξατε αυτόν τον δρόμο για τον εαυτό σας και ο θάνατός σας είναι δεδομένος, Αλλάχ θέλοντος»

Όπως ανέφερε επίσης το CNN, τα συγκεκριμένα «κλητήρια θεσπίσματα» σίγουρα αντιτίθενται στις διαβεβαιώσεις του εκπροσώπου των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα, καθώς η τρομοκρατική οργάνωση προσπαθεί να προβάλει μια πιο μετριοπαθή εικόνα στον κόσμο.

«Κανείς δεν θα πάθει τίποτα στο Αφγανιστάν», είπε τότε ο Μουτζαχίντ. «Φυσικά, υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ μας τώρα και πριν από είκοσι χρόνια».

Αποδεικνύεται όμως ότι με βάση τα «θεσπίσματα» οι Ταλιμπάν δεν έχουν αλλάξει και παραμένουν τόσο βάναυσοι όσο ήταν πριν από την εισβολή υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, και την ανατροπή τους από την εξουσία. Επιπλέον, θα πρέπει να τεθεί το ερώτημα γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διαμαρτυρήθηκαν εάν είναι πράγματι σε επικοινωνία με τους Ταλιμπάν, ώστε να απαιτήσουν αμνηστία σε όσους συνεργάστηκαν με τις δυνάμεις του δυτικού συνασπισμού.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη πάντως, προκαλεί μεγάλο ρήγμα στην εικόνα του προέδρου Μπάιντεν. Και το γεγονός ότι προβάλλεται εκτενώς από το CNN, ένα δίκτυο που παραδοσιακά στηρίζει τόσο τον πρόεδρο όσο και τους Δημοκρατικούς, κάνει την ζημιά ακόμα μεγαλύτερη.

(φωτό αρχείου)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This