Στα Τίρανα 121 Αφγανοί – Στην Αλβανία θα εγκατασταθούν 4.000 πρόσφυγες (video)

Η Αλβανία, τα Σκόπια και το Κόσοβο, αποδέχθηκαν το αίτημα Μπάιντεν να φιλοξενήσουν Αφγανούς που αναμένεται να μετεγκατασταθούν στις ΗΠΑ.

Must Read

Στην Αλβανία βρίσκονται 121 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων βρέφη, παιδιά και ΑμεΑ, που απομακρύνθηκαν από το Αφγανιστάν και είναι υποψήφιοι για μετεγκατάσταση στις ΗΠΑ.

Κατά την άφιξή τους ελέγχθηκε η θερμοκρασία τους και μεταφέρθηκαν σε σκηνές για να καταγραφούν τα στοιχεία τους και να τους διανεμηθούν γεύματα.

Το αεροσκάφος που προσγειώθηκε στα Τίρανα, είχε αναχωρήσει από την Τιφλίδα, την πρωτεύουσα της Γεωργίας, όπου είχαν μεταφερθεί αρχικά οι Αφγανοί που έφυγαν στο πλαίσιο της επιχείρησης εκκένωσης των ΗΠΑ, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ.

Αναμένεται να καταλύσουν σε ξενοδοχεία στην παραθαλάσσια πόλη Δυρράχιο, όπου θα περιμένουν ώσπου να ολοκληρωθεί η επεξεργασία των φακέλων τους από τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας και μετανάστευσης και εκδοθούν οι βίζες τους.

Στο αεροδρόμιο των Τιράνων τους υποδέχτηκαν η Αλβανίδα Υπουργός Εξωτερικών Όλτα Τζάτσκα και η Αμερικανίδα Πρέσβης στα Τίρανα Γιούρι Κιμ.

Στην Αλβανία τους καλωσόρισε ο Πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα, ο οποίος ανέφερε επίσης ότι πρόκειται για επιστήμονες, καλλιτέχνες , ανθρώπους των γραμμάτων γυναίκες και παιδιά.

Κατά την Υπουργό Εξωτερικών, στην Αλβανία θα εγκατασταθούν 4.000 Αφγανοί πρόσφυγες. Ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα τα μέρη που θα εγκατασταθούν, ενώ η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μόνιμη παραμονή τους στη χώρα.

Η Αλβανία και τα Σκόπια, κράτη μέλη του NATO, καθώς επίσης και το Κόσοβο, αποδέχθηκαν το αίτημα της κυβέρνησης Μπάιντεν να φιλοξενήσουν Αφγανούς πρόσφυγες που αναμένεται να μετεγκατασταθούν στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This