Μόλις ηρεμήσει η κατάσταση στο Αφγανιστάν θα αποφασίσει η Τουρκία για το αεροδρόμιο της Καμπούλ

«Οι Ταλιμπάν μας είπαν ‘εσείς θα διαχειρίζεστε το αεροδρόμιο, εμείς θα το εξασφαλίζουμε’»

Must Read

Ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε δηλώσεις (πριν την αναχώρησή του για Βοσνία Ερζεγοβίνη και Μαυροβούνιο) για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν έχει αποφασίσει ακόμα σχετικά με το αίτημα των Ταλιμπάν για υποστήριξη στην εξασφάλιση της λειτουργίας του αεροδρομίου της Καμπούλ μετά την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων.

«Εάν είναι απαραίτητο, θα κάνουμε συναντήσεις με τους Ταλιμπάν και ο στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι η επικοινωνία γίνεται με σαφή τρόπο. Μπορούμε να μάθουμε για τις προσδοκίες και των δύο πλευρών μόνο κατά την επικοινωνία», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Και συνέχισε: «Οι Ταλιμπάν μας ζήτησαν να λειτουργήσουμε το αεροδρόμιο της Καμπούλ. Είπαν ‘εσείς θα διαχειρίζεστε το αεροδρόμιο, εμείς θα το εξασφαλίζουμε’. Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμη. Θα εξετάσουμε το ζήτημα μόλις τα πράγματα είναι ήρεμα στο Αφγανιστάν. Προτεραιότητά μας είναι να εκκενώσουμε τους πολίτες μας προς το παρόν».

Ο Ερντογάν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Καμπούλ και πρόσθεσε: «Η χθεσινή επίθεση έδειξε για άλλη μια φορά πόσο επικίνδυνη και απάνθρωπη είναι η τρομοκρατική οργάνωση Daesh».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This