Εξαπλάσια κρούσματα κορονοϊού στην Ιρλανδία παρά το ρεκόρ εμβολιασμών

Ενώ το 88% των ενηλίκων έχουν εμβολιαστεί

Must Read

Το ποσοστό των ενηλίκων που έχουν εμβολιαστεί πλήρως στην Ιρλανδία ανέρχεται στο ιλιγγιώδες 88,1%. Ένα πραγματικό επίτευγμα για μία χώρα με πληθυσμό 4,9 εκατομμύρια κατοίκους.

Αντί όμως τα κρούσματα κορονοϊού να μειώνονται, το τελευταίο χρονικό διάστημα αυξάνονται αλματωδώς. Ενώ τον Ιούνιο η χώρα αντιμετώπιζε μόλις 300 κρούσματα την ημέρα, σήμερα τα νούμερα φαίνεται να έχουν εκτοξευτεί. Ο μέσος όρος της εβδομάδας πλησιάζει τα 1800 κρούσματα ημερησίως, ενώ εχθές η χώρα κατέγραψε πάνω από 2000 κρούσματα.

Εξαπλασιάστηκαν τα ημερησία κρούσματα την τελευταία εβδομάδα σε σύγκριση με τον Ιούνιο

Οι θάνατοι παραμένουν εξαιρετικά χαμηλοί, σε μία χώρα όμως που έχει ένα υποδειγματικό δημόσιο σύστημα υγείας και εξαιρετικά δομημένη πρωτοβάθμια περίθαλψη. Ακόμα και στις χειρότερες στιγμές έξαρσης της πανδημίας, η Ιρλανδία κατέγραφε χαμηλό ποσοστό θανάτων αναλογικά με τα κρούσματα.

Οι θάνατοι παραμένουν περιορισμένοι

Η έκρηξη αυτή των κρουσμάτων παρά τον εμβολιασμό – ρεκόρ στη χώρα, ανησυχεί τους ειδικούς που βλέπουν για ακόμα μια φορά να μην μπορεί να επιτευχθεί το περιβόητο τείχος ανοσίας, ακόμα και με ένα ποσοστό εμβολιασμού που περιλαμβάνει 9 στους 10 ενήλικες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This