Ο Πούτιν στέλνει τον Ερντογάν στο διάστημα!

Must Read

Γη και…ύδωρ δίνει η Μόσχα στον Ερντογάν, για να τον κάνει… πελάτη. Μετά τις συμφωνίες στα οπλικά συστήματα στη γή σκέφτονται να επεκτείνουν τις σχέσεις τους και στο διάστημα. Σήμερα ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν, δήλωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να μοιραστεί τη διαστημική τεχνολογία της με την Τουρκία.

“Είναι λογικό αυτές οι εταιρικές σχέσεις να αναπτυχθούν στον τομέα της διαστημικής εξερεύνησης. Η Τουρκία είναι μια χώρα που έχει τέτοιες φιλοδοξίες. Η Ρωσία είναι μια χώρα με φιλοδοξίες και τεχνολογία. Είμαστε έτοιμοι να τη μοιραστούμε με τους Τούρκους συναδέλφους μας, συζητήσαμε διάφορους τρόπους συνεργασίας σήμερα το πρωί”, είπε ο Ρογκόζιν μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της Αεροπορικής Έκθεσης MAKS.

Ο Ρογκόζιν είπε επίσης ότι πρότεινε στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αναλάβει η υπηρεσία του την εκπαίδευση Τούρκων αστροναυτών στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κοσμοναυτών της Ρωσίας και οι δύο χώρες θα συζητήσουν μια τέτοια συμφωνία.

Νωρίτερα, ο Ρογκόζιν πρότεινε στον Ερντογάν να στείλει έναν Τούρκο αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυση της σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας (τον Οκτώβριο του 2023). Ο Ερντογάν αποδέχτηκε την προσφορά και ευχαρίστησε τη Roscosmos “εκ μέρους ολόκληρου του έθνους”, προσθέτοντας: “Σας ευχαριστώ για τη δουλειά που κάνατε”.

Τον Μάιο του 2018 η Τουρκία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα εθνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης αστροναυτών από το 2023. Η Άγκυρα σκοπεύει να επενδύσει περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια για τον σκοπό αυτό. Έναν χρόνο νωρίτερα, ο τότε πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε ανακοινώσει ότι η χώρα του σχεδίαζε να κατασκευάσει τον δικό της διαστημικό σταθμό.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This