Οι Ταλιμπάν έχουν πλέον ισχυρή πολεμική αεροπορία!

Must Read

Αεροπορική ισχύ μεγαλύτερη από αυτή που διαθέτει σήμερα -βάσει δεδομένων- σχεδόν το ένα τρίτο των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ διαθέτουν πλέον οι Ταλιμπάν, οι οποίοι, πέρα από το Αφγανιστάν, έχουν πια στα χέρια τους και μεγάλο μέρος του οπλισμού, με τον οποίο είχαν εξοπλίσει οι Αμερικανοί τον αφγανικό στρατό.

Καμπούλ κόσμος όπλο

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Daily Mail», λοιπόν, οι φανατικοί ισλαμιστές, που απέμειναν επικυρίαρχοι στη χώρα, διαθέτουν περισσότερα αεροπλάνα και ελικόπτερα από χώρες όπως είναι η Αλβανία, η Βόρεια Μακεδονία, η Βοσνία, η Λιθουανία κ.α. Από τα 167 αεροσκάφη που εκμεταλλευόταν επιχειρησιακά η αφγανική πολεμική αεροπορία, όπως τόνιζε στα τέλη Ιουνίου η αμερικανική κυβέρνηση, οι Ταλιμπάν έχουν στα χέρια τους 48 από αυτά, ενώ φέρονται ότι έχουν «κληρονομήσει» και δυο ελικόπτερα Black Hawk.

Ποιος, όμως, τους βοηθά να χρησιμοποιήσουν τα υπερσύγχρονα πτητικά μέσα που έπεσαν στα χέρια τους; Όπως τόνιζε το βρετανικό δημοσίευμα, ηγέτες των Ταλιμπάν πιθανόν να διέταξαν μαχητές τους να αιχμαλωτίσουν πιλότους, που έχουν εκπαιδευτεί στις ΗΠΑ, της διαλυμένης πια πολεμικής αεροπορίας του Αφγανιστάν, για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τα τελευταίας τεχνολογίας ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη.

Οι ακραίοι ισλαμιστές, πάντως, συνεχίζουν να πανηγυρίζουν για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων από τη χώρα. Χθες, πραγματοποίησαν νέα παρέλαση, τούτη τη φορά στην Κανταχάρ, χρησιμοποιώντας τα στρατιωτικά οχήματα που είχαν προσφέρει οι ΗΠΑ στην κυβέρνηση του Αφγανιστάν. Μία μεγάλη σειρά από αμερικανικά στρατιωτικά οχήματα Humvees, λοιπόν, εμφανίστηκε σε βίντεο στο διαδίκτυο να παρελαύνει σε δρόμο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Αφγανιστάν, με τους επιβαίνοντες στα οχήματα να έχουν τοποθετήσει τη σημαία των Ταλιμπάν.

Και στην πόλη Χοστ, όμως, στα ανατολικά της χώρας, υποστηρικτές των ακραίων ισλαμιστών έσπευσαν να προβούν στη χλεύη των νεκρών στρατιωτών των δυνάμεων της Δύσης, πραγματοποιώντας εικονική κηδεία! Την ώρα που περιέφεραν στους δρόμους φέρετρα, καλυμμένα με γαλλικές και βρετανικές σημαίες, συμμαχητές και οπαδοί τους κράδαιναν ψηλά τα όπλα, ενώ άλλοι ύψωναν σημαίες των Ταλιμπάν ή τράβαγαν φωτογραφίες την πομπή με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Αίσθηση, τέλος, προκαλούσαν και οι εικόνες από την Καμπούλ, όπου μέλη των Ταλιμπάν περπατούσαν στους δρόμους, εξοπλισμένοι με αμερικανικά αυτόματα τυφέκια και φορώντας στολές των δυνάμεων των ΗΠΑ!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This