Ασταμάτητα τα διεθνή συλλυπητήρια για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη

Ισραήλ και Κίνα πήραν σειρά

Must Read

Ισραήλ και Κίνα μέσω των Πρεσβειών τους μετέφεραν συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη, χαρακτηρίζοντας το έργο του «καθρέφτη της ψυχής του και της ελληνικής ιστορίας».

«Μαζί με τον ελληνικό λαό, τους θαυμαστές της μουσικής σε όλο τον κόσμο και στο Ισραήλ, θρηνούμε τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, ενός παγκοσμίου φήμης συνθέτη» αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter η πρεσβεία του Ισραήλ.

Επισημαίνει ότι το έργο του, καθρέφτης της ψυχής του και της ελληνικής ιστορίας, ηχεί στη μουσική και τη ζωή στο Ισραήλ. Το «Άσμα Ασμάτων», ένα σημαντικό και υπέροχο μουσικό κομμάτι για το Ολοκαύτωμα μιλά για τους πολλούς, οι φωνές των οποίων χάθηκαν για πάντα, υπογραμμίζει επιπροσθέτως.

Καταληκτικά, η ισραηλινή πρεσβεία σημειώνει ότι «παρά τις διαφορές και τις αντιπαραθέσεις τον θυμόμαστε και εκτιμούμε τη συμβολή του στον κόσμο της μουσικής και της ανθρωπότητας, όπου θα συνεχίσει να ζει».

Μήνυμα και από τους Κινέζους

«Μας λυπεί ιδιαίτερα η απώλεια του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη Μίκη Θεοδωράκη» αναφέρει σε ανάρτησή της η πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα.

Και επισημαίνει πως «το έργο και οι ιδέες του έχουν παγκόσμια απήχηση και ήταν γνωστό και αγαπητό και στην Κίνα, ενώ ήταν πάντα υπέρ της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων. Αιωνία του η μνήμη!».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This