Γελάνε και οι πέτρες με το τουρκικό ΥΠΑΜ – Τι λέει κατά της Ελλάδας και της Κύπρου

Η Τουρκία έχει το θράσος να... απαιτεί από την Ελλάδα να ενεργεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο!

Must Read

Το ότι η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για… παραβιάσεις και για μαξιμαλισμό είναι πραγματικά άνω ποταμών. Όπως και το ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει τουρκική εισβολή και κατοχή, αλλά «προστασία» των Τουρκοκύπριων! Τι να πει κανείς…

«Η Ελλάδα συνεχίζει να παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, τα χωρικά ύδατα και το καθεστώς της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών στο Αιγαίο Πέλαγος», ανακοίνωσε την Κυριακή το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας στην καθιερωμένη ενημέρωσή του.

«Μέχρι στιγμής το 2021, η Ελλάδα πραγματοποίησε 206 παραβιάσεις του εναέριου χώρου, 27 παραβιάσεις των χωρικών υδάτων, 95 παρενοχλήσεις αεροσκαφών, 790 παραβιάσεις από πλοία σε νησιά με αποστρατικοποιημένο καθεστώς», δήλωσε η Ταγματάρχης Πινάρ Καρά.

«Εκτός από τον εξοπλισμό των νησιών της Ελλάδας που είναι κοντά στην Τουρκία, κατά παράβαση των μακροχρόνιων συνθηκών, η Τουρκία καταδικάζει επίσης τις ελληνικές μαξιμαλιστικές προσπάθειες να διεκδικήσει θαλάσσιο έδαφος στην Ανατολική Μεσόγειο και να περιορίσει τα τουρκικά ύδατα σε μια μικρή περιοχή στο νότο, αν και η Τουρκία έχει περισσότερες ακτές στην περιοχή της Μεσογείου από οποιαδήποτε άλλη χώρα».

Αναφερόμενη στο Κυπριακό, η ταγματάρχης είπε ότι οι προσπάθειες «να απεικονιστεί η παρουσία της Τουρκίας στο νησί ως κατοχή δεν θα μπορέσουν να καλύψουν ιστορικές αγριότητες κατά των Τουρκοκυπρίων. Αυτό δεν θα ωφελήσει τους Έλληνες, τους Ελληνοκύπριους ή τους υποστηρικτές τους»!

Τι υποστήριξε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας:

«Από την αρχή, η Τουρκία απέδειξε με τις πράξεις, με τη ρητορική και τις ειλικρινείς προσπάθειές της ότι ευνοεί την επίλυση των προβλημάτων με ειρηνικές μεθόδους, μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο και στις σχέσεις καλής γειτονίας. Η χώρα μας διατηρεί τη στάση της υπέρ μιας λύσης. Χάρη στις προσπάθειές μας και την ειλικρινή προσέγγισή μας, αφενός, διεξάγονται διαβουλεύσεις, αφετέρου, διεξάγονται διαπραγματεύσεις για διαδικασίες απεμπλοκής στο ΝΑΤΟ, εκτός από τις δραστηριότητες σχεδιασμού και συντονισμού της συνάντησης μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά και αδιάλλακτα να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο ενάντια σε αυτές τις προσπάθειες της Ελλάδας.

Η Τουρκία έχει αγκαλιάσει εκατομμύρια καταπιεσμένους μετανάστες ως απαίτηση του διεθνούς δικαίου και, κυρίως, ως απαίτηση της ανθρωπότητας και του πολιτισμού. Παρ ‘όλα αυτά, η Ελλάδα συνεχίζει να ωθεί τους μετανάστες πίσω με κακή μεταχείριση. Η κακομεταχείριση της Ελλάδας τεκμηριώθηκε από τις εκθέσεις που εκπονήθηκαν από διεθνείς ανεξάρτητους οργανισμούς και μη κυβερνητικές οργανώσεις, με όλους τους μάρτυρες και συγκεκριμένα στοιχεία. Στην πραγματικότητα, αυτό το ζήτημα καθορίστηκε επίσης από την Επιτροπή της ΕΕ και η οικονομική υποστήριξη που ζητήθηκε για την ελληνική ακτοφυλακή απορρίφθηκε.

Η προσδοκία μας από τον γείτονά μας είναι να ενεργεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις του διεθνούς δικαίου, της λογικής, της ισότητας, των ανθρωπιστικών και αστικών κανόνων. Είναι μια ειλικρινής στάση υπέρ της επίλυσης προβλημάτων με ειρηνικές μεθόδους και διάλογο που βασίζεται σε σχέσεις καλής γειτονίας.

Ο λόγος ύπαρξής μας στο νησί της Κύπρου είναι μόνο για να προστατεύσουμε τις ζωές των Τουρκοκυπρίων. Οι προσπάθειες να αποδειχθεί η τουρκική στρατιωτική παρουσία ως εισβολέας στο νησί δεν θα καλύψουν τις ελληνικές σφαγές στην ιστορία της Κύπρου και δεν θα ωφελήσουν ούτε το ελληνικο-ελληνοκυπριακό δίδυμο ούτε τους υποστηρικτές τους. Θα θέλαμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι η Κύπρος είναι το εθνικό μας ζήτημα. Σύμφωνα με τις συμφωνίες εγγύησης και συμμαχίας, είμαστε δίπλα στους Κύπριους αδελφούς και αδελφές μας σήμερα, όπως και στο παρελθόν. Ως εγγυητικό κράτος, η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι εγγυητής της ειρήνης, της ηρεμίας και της ασφάλειας στο νησί της Κύπρου στο πλαίσιο διεθνών συμφωνιών και νόμιμων δικαιωμάτων που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This