Ο Ερντογάν ετοιμάζει νέο (φαραωνικό) Πεντάγωνο!

Το «Crescent Star» με σχήμα ημισελήνου και αστεριού και θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το αμερικανικό Πεντάγωνο

Must Read

«Crescent Star» ή αλλιώς τουρκικό Πεντάγωνο! Το γιγάντιο συγκρότημα της Ερυθράς Ημισελήνου που θα στεγάζει το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας καθώς και τα επιτελεία του στρατού ξηράς, της πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού είναι το νέο φαραωνικό έργο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το κτίριο σε σχήμα ημισελήνου και αστεριού παραπέμπει στα σύμβολα της τουρκικής σημαίας και θα είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο αμερικανικό Πεντάγωνο, λένε τουρκικά δημοσιεύματα δίνοντας μάλιστα και στοιχεία για το μέγεθος του έργου. Θα έχει έκταση 13.000.000 τ.μ. με τους εσωτερικούς χώρους να φτάνουν τα 890.000 τ.μ., ενώ θα εργάζεται σε αυτό προσωπικό 15.000 ατόμων. Αντίθετα, το Πεντάγωνο των ΗΠΑ έχει λίγο πάνω από 600.000 τ.μ. χώρων γραφείων και ολόκληρη η επιφάνεια του Καπιτωλίου θα μπορούσε να χωρέσει μέσα σε μία από τις πέντε γωνίες του, σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ.

Στόχος του «σουλτάνου» είναι λοιπόν να ανυψώσει το ηθικό των Τούρκων και να στρέψει την προσοχή τους αλλού, μακριά από τον πληθωρισμό που ίπταται και την ελεύθερη πτώση της τουρκικής λίρας. Η τελετή παρουσίασης του σχεδίου έγινε την ίδια μέρα της επετείου της μάχης του Αλή Βεράν της Μικράς Ασίας, όταν οι τουρκικές δυνάμεις κέρδισαν την τελευταία μάχη του ελληνοτουρκικού πολέμου, με τα επακόλουθα να οδηγούν στην πυρπόληση της Σμύρνης και τον ολοκληρωτικό ξεριζωμό του Ελληνισμού από την Εγγύς Ανατολή. Στην τελετή θεμελίωσης της Δευτέρας ο Ερντογάν είπε ότι το νέο συγκρότημα -που σε πρώτη φάση έχει ονομαστεί Crescent Star- θα εμπνεύσει φόβο στους εχθρούς της Τουρκίας.

«Πιστεύω ότι μνημειακού χαρακτήρα κτίρια, όπως το προεδρικό μέγαρο και το πρότζεκτ της Ερυθράς Ημισελήνου, είναι επίσης σύμβολα του έθνους μας που αποπνέουν ισχύ, ενώ εξυπηρετούν και τον θεμελιώδη σκοπό τους» πρόσθεσε.
Ο Ερντογάν έκανε μάλιστα παζάρια με τους εργολάβους σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση για να αποσπάσει την υπόσχεσή τους ότι το τουρκικό Πεντάγωνο θα είναι έτοιμο πριν από τις προγραμματισμένες για τον Ιούνιο του 2023 προεδρικές εκλογές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This