Κύπρος: Αποσύρθηκε σχολικό βιβλίο αγγλικών που εκθειάζει τον Κεμάλ ως υπόδειγμα «ηγεσίας»!

«Το όνομα του Ατατούρκ και των Νεοτούρκων ταυτίζεται με εγκλήματα», αναφέρει μεταξύ άλλων το κυπριακό Υπουργείο Παιδείας

Must Read

Το Υπουργείο Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακοίνωσε την απόσυρση βιβλίου διδασκαλίας αγγλικών που χρησιμοποιείται στη Β’ Λυκείου, καθώς περιλαμβάνει αναφορά με την οποία εκθειάζεται και προβάλλεται ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ως υπόδειγμα «ηγεσίας».

φωτογραφία: philenews.com

«Το όνομα του Ατατούρκ και των Νεοτούρκων ταυτίζεται με εγκλήματα όπως είναι η Γενοκτονία των Αρμενίων, η οποία καταδικάζεται απερίφραστα τόσο από τη χώρα μας, όσο  και από μεγάλες δημοκρατικές χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία και πολλές άλλες. Όπως ακόμα και με τη γενοκτονία των Ποντίων και Ασσυρίων, αλλά και την εγκληματική ‘εκκαθάριση’ του Eλληνισμού στη Σμύρνη και αλλού. Επομένως δεν είναι δυνατόν να γίνονται αποδεκτές μέσα στα σχολικά βιβλία αναφορές που προβάλλουν ή και εκθειάζουν την προσωπικότητα και την «ηγεσία» του. Πολύ περισσότερο  ενόψει  της  επετείου,  το  2022, 100  χρόνων  από  τη  Μικρασιατική Καταστροφή και τους διωγμούς κατά του Ελληνισμού», αναφέρει μεταξύ άλλων το κυπριακό Υπουργείο.

Αναλυτικά:

ΚΥΠΡΟΣ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This