Τραγωδία στα Σκόπια: Φωτιά μετά από έκρηξη σε κέντρο Covid με τουλάχιστον 14 νεκρούς

Η πυρκαγιά ήταν τεράστια και επειδή η μονάδα ήταν προκάτ καίγονταν πλαστικά

Must Read

Πυρκαγιά που ξέσπασε μετά από έκρηξη σε μονάδα για ασθενείς με Covid στο Τέτοβο των Σκοπίων, προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 14 ανθρώπων: «Εκτυλίχθηκε τεράστια τραγωδία σε κέντρο για ασθενείς με την COVID-19 στο Τέτοβο», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ, από τη μικρή πόλη.

«Έκρηξη προκάλεσε πυρκαγιά. Η φωτιά κατασβέστηκε, αλλά πολλές ζωές χάθηκαν», πρόσθεσε ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός.

«Οι εισαγγελείς έδωσαν τη διαταγή να γίνουν νεκροψίες και να αναγνωριστούν τα πτώματα των 14 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά και ερευνούμε για να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν άλλοι νεκροί», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία.

«Προς το παρόν, έχει επιβεβαιωθεί πως 10 άνθρωποι είναι νεκροί, όμως ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί», ανέφερε νωρίτερα μέσω Twitter ο υπουργός Υγείας της «Βόρειας Μακεδονίας», Βένκο Φίλιπτσε.

Η αιτία της έκρηξης σε προκάτ μονάδα για ασθενείς με την COVID-19 σε νοσοκομείο παραμένει ακόμη άγνωστη. Πέντε εισαγγελικοί λειτουργοί βρίσκονται επί τόπου και διενεργούν έρευνα για την τραγωδία.

«Η πυρκαγιά ήταν τεράστια καθώς επειδή η μονάδα ήταν προκάτ καίγονταν πλαστικά», εξήγησε ο υποδιοικητής της πυροσβεστικής στο Τέτοβο, Σάσο Τράιτσεφσκι, σε τηλεοπτικό δίκτυο. «Βγάζαμε θύματα ενώ σβήναμε τις φλόγες», πρόσθεσε.

Αρκετοί τραυματίες διακομίστηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομεία των Σκοπίων.

«Η μάχη για τη ζωή συνεχίζεται πάντα», τόνισε ο Ζόραν Ζάεφ, εκφράζοντας παράλληλα τα «βαθιά συλλυπητήριά» του στις οικογένειες και στους οικείους των θανόντων και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Η προκάτ μονάδα για ασθενείς με την COVID-19 στήθηκε την περασμένη χρονιά στο νοσοκομειακό κέντρο στο Τέτοβο, πόλη περίπου 52.000 κατοίκων όπου ζουν κυρίως μέλη της αλβανικής μειονότητας στη Βόρεια Μακεδονία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This