Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Άρχισαν οι Ευρωεκλογές

Σε ποιες χώρες άνοιξαν οι κάλπες

Σήμερα άνοιξαν επισήμως οι κάλπες για τις Ευρωεκλογές, με τη μεγάλη Βρετανία και την Ολλανδία να ξεκινούν πρώτες μια διαδικασία που θα διαρκέσει 4 μέρες και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.
Έως τότε καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες πάνω από 400 εκατομμύρια ψηφοφόροι στα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ για να εκλέξουν συνολικά 751 ευρωβουλευτές. Πρόκειται για μια δημοκρατική διαδικασία που συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες στον κόσμο. Τα επίσημα αποτελέσματα δεν θα ανακοινωθούν πριν κλείσουν και οι τελευταίες κάλπες την Κυριακή.

Πρώτος ο Φάρατζ

Στη Βρετανία παρά το Brexit, οι βρετανοί ψηφοφόροι θα εκλέξουν στις εκλογές αυτές 73 ευρωβουλευτές. Δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν ότι το Κόμμα του Brexit υπό τον Φαράζ θα εξασφαλίσει από το 30 ως το 40% των ψήφων, ξεπερνώντας το άθροισμα των ποσοστών των δύο παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας, των Συντηρητικών και των Εργατικών. Ειδικότερα, ο βετεράνος ευρωσκεπτικιστής Νάιτζελ Φάρατζ και το νεοπαγές Κόμμα του Brexit αναμένεται να κυριαρχήσουν, καθώς πολλοί εξοργισμένοι υποστηρικτές των Τόρις αναμένεται να το ψηφίσουν μαζικά
Όσον αφορά την Ολλανδία, εκεί η ψηφοφορία παρακολουθείται με προσοχή στην Ευρώπη καθώς η άνοδος των λαϊκιστών που αναμένεται σ’ αυτές τις ευρωεκλογές, θα μπορούσε να αρχίσει από τη χώρα αυτή, όπου ένα ευρωσκεπτικιστικό και αντιμεταναστευτικό κόμμα που αμφισβητεί την οφειλόμενη στον άνθρωπο κλιματική αλλαγή είναι επικεφαλής στις δημοσκοπήσεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ