Τα ατοπήματα του κ. Ελπιδοφόρου

Κινείται σαν ένας άνθρωπος του… κόσμου και όχι ως ηγέτης της Ορθοδόξου χριστιανικής Εκκλησίας των ΗΠΑ

Must Read

Υπάρχει μέγα πρόβλημα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο. Έχει γίνει αντιληπτό εδώ και καιρό, αλλά λίγοι ήταν εκείνοι που μιλούσαν ανοιχτά και –μέχρι πρότινος- θεωρούνταν υπερβολικοί. Μέχρι που τα πρόσφατα γεγονότα τούς δικαίωσαν στην κριτική τους ότι ο κ. Ελπιδοφόρος κινείται σαν ένας άνθρωπος του… κόσμου και όχι ως ηγέτης της Ορθοδόξου χριστιανικής Εκκλησίας των ΗΠΑ.

Κάνει τις δημόσιες σχέσεις του –ακόμα και με το εγκληματικό καθεστώς Ερντογάν- και, καθώς φαίνεται, περιμένει πως και πως να διαδεχθεί κάποια στιγμή τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στον οικουμενικό θρόνο. Γιʼ αυτό ακριβώς φροντίζει να τα έχει καλά και με την Τουρκία και έδωσε το «παρών» στη φιέστα των εγκαινίων του «Τουρκικού Κέντρου», που διοργάνωσε η γειτονική χώρα στη Νέα Υόρκη, μαζί με τον επικεφαλής του ψευδοκράτους των Κατεχομένων Ερσίν Τατάρ.

Οι δικαιολογίες που διοχετεύονται από κύκλους του Αρχιεπισκόπου Αμερικής δεν είναι πειστικές ή, τουλάχιστον, δεν πείθουν τους ανθρώπους που παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής και γνωρίζουν πόσο ισχυρό κίνητρο αποτελεί η φιλοδοξία για ανέλιξη στην εκκλησιαστική ιεραρχία.

Ο κ. Ελπιδοφόρος, ακόμα κι όταν αναφέρεται σε εγκλήματα που ολόκληρος ο κόσμος γνωρίζει τους αυτουργούς, αποφεύγει να τους κατονομάσει. Σχετικά, υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση της μετατροπής της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης σε τζαμί, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής απέφυγε να ονοματίσει τον πρόεδρο της Τουρκίας για τη βέβηλη απόφασή του.

Ο κ. Ελπιδοφόρος γνωρίζει ότι το δίκτυο δημοσίων σχέσεων και πολιτικής επιρροής που έχει αναπτύξει στις ΗΠΑ είναι ισχυρό, αλλά όχι τόσο ώστε να τον «σπρώξει» μέχρι τον οικουμενικό θρόνο. Γιʼ αυτό χρειάζεται και τις «ευλογίες» των Τούρκων, καθώς και την ανοχή των Ρώσων. Και κάπως έτσι καθορίζει την πορεία και τις επιλογές του.

Όμως, αυτό δεν αρκεί. Αφού ο κ. Ελπιδοφόρος είναι Χριστιανός, οφείλει να λέει και να υπηρετεί την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι ο τουρκισμός είναι μία γενοκτονική ιδεολογία και η Τουρκία ένα κράτος εκτός διεθνούς δικαίου. Αυτά δεν πρέπει ούτε να τα λησμονεί ούτε να τα αποσιωπά ένας Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This