Δημοτικό σχολείο στην Ουάσιγκτον απαιτούσε από τα παιδάκια να φορούν μάσκες κατά το φαγητό!

Η εποχή της τρέλας...

Must Read

Ένα δημοτικό σχολείο στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον πήρε άρον-άρον πίσω κανονισμό που απαιτούσε από τα παιδιά να φορούν μάσκες «για να μασούν, να καταπίνουν ή να μιλάνε» κατά το μεσημεριανό φαγητό, αφού αγανακτισμένοι γονείς διαμαρτυρήθηκαν.

Τα παιδιά που πήγαν στο σχολείο Geiger Montessori στην Τακόμα, λίγο έξω από το Σιάτλ, βρέθηκαν με ένα περίεργο πρωτόκολλο Covid-19. Σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα προς τους γονείς, το σχολείο ενημέρωνε ότι τα παιδιά θα βρίσκονταν σε μια αεριζόμενη καφετέρια και θα μπορούσαν να αφαιρέσουν τις μάσκες τους τους «μόνο για να πάρουν μια μπουκιά, ή να πιουν».

Αφού θα έβαζαν το φαγητό στο στόμα τους, τα παιδιά θα έπρεπε να σηκώσουν ξανά τις μάσκες τους «για να μασήσουν, να καταπιούν ή να μιλήσουν», ανέφερε ο ραδιοφωνικός σταθμός KTTH. Ένας από τους γονείς που παραπονέθηκαν, είπε ότι ο κανονισμός ήταν «τρέλα» .

Το σχολείο είπε ότι βασίστηκε στις κατευθυντήριες γραμμές από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και το Υπουργείο Υγείας της Πολιτείας της Ουάσιγκτον.

Ωστόσο, το έγγραφο της Πολιτείας της Ουάσιγκτον αναφέρει ότι «οι μαθητές μπορούν να αφαιρούν τα καλύμματα προσώπου για φαγητό και ποτό» και διευκρινίζει περαιτέρω ότι πρέπει να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης όταν «δεν μπορούν να φορούν μάσκες, όπως όταν τρώνε μεσημεριανό γεύμα».

Οι οδηγίες των CDC δεν κάνουν καμία αναφορά στη μάσκα κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος, εκτός από τη δήλωση ότι οι μαθητές πρέπει να τη φορούν «όταν περιμένουν στις ουρές των υπηρεσιών τροφίμων».

Με το KTTH να τους… ενοχλεί, οι αξιωματούχοι του Geiger Montessori πήραν πίσω τον κανονισμό και εκπρόσωπος του σχολείου πρόσθεσε ότι στο μέλλον, «δεν θα τιμωρήσομε κανέναν μαθητή που δεν μην φοράει μάσκα του ανάμεσα στις μπουκιές».

Τα παιδιά του δημοτικού διατρέχουν εξαιρετικά χαμηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης και θανάτου από τον Covid-19. Περίπου 460 παιδιά ηλικίας 0-17 ετών έχουν πεθάνει από τη νόσο στις ΗΠΑ (τα περισσότερα εξ αυτών είχαν υποκείμενα νοσήματα), από τους συνολικά 672.000 θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία των CDC.

Πάντως, το παραπάνω δεν είναι το μόνο εξωπραγματικό στα σχολεία των ΗΠΑ. Το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ υπενθύμισε στους εμβολιασμένους φοιτητές του την Τετάρτη ότι πρέπει να φορούν τις μάσκες τους ενώ παίζουν μπάσκετ, λέγοντάς τους να «προσαρμόσουν την ένταση όπως απαιτείται» για να αντιμετωπίσουν τις αναπόφευκτες δυσκολίες στην αναπνοή!

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This