Βρετανία: Στο Λονδίνο το πρώτο γηροκομείο της χώρας αποκλειστικά για ΛΟΑΤΚΙ ηλικιωμένους

Ήδη εξασφάλισαν τη θέση τους οι πέντε πρώτοι κάτοικοι της βρετανικής πρωτεύουσας

Must Read

Την κορδέλα με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, σήμα-κατατεθέν της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, έκοψε τη Δευτέρα 20/09 ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan, εγκαινιάζοντας το πρώτο βρετανικό γηροκομείο αποκλειστικά για άτομα ΛΟΑΤΚΙ+.

Όπως υποστήριξε ο Khan, οι ΛΟΑΤΚΙ+ άνθρωποι στο Λονδίνο δεν πρέπει να γίνονται «απλά ανεχτοί», αλλά «να έχουν τον σεβασμό μας» και «να τους αγκαλιάζουμε». Η Tonic Housing, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση της εν λόγω κοινότητας, έχει κάνει ένα μεγάλο ταξίδι για να φτάσει στο σημείο να καταφέρει να πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της συγκεκριμένης δομής.

Το γηροκομείο ιδρύθηκε το 2014 και αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση θεμάτων μοναξιάς και απομόνωσης των ΛΟΑΤΚΙ+ ηλικιωμένων. Το ΛΟΑΤΚΙ+ γηροκομείο άνοιξε, σύμφωνα με το avmag, όταν η Tonic εξασφάλισε δάνειο 5,7 εκατομμυρίων λιρών από τον δήμαρχο του Λονδίνου.

Οι πρώτοι πέντε κάτοικοι έχουν ήδη εξασφαλίσει τη θέση τους στο Tonic@Bankhouse, αλλά ο Khan ελπίζει ότι αυτό το ΛΟΑΤΚΙ+ γηροκομείο θα είναι το «πρώτο από τα πολλά» στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This