Δευτέρα 21/6/2021

Ξανά στο έλεος των κυνηγών οι ελέφαντες στην Μποτσουάνα (βίντεο)

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε η απόφαση της κυβέρνησης

Μια απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων πήρε η κυβέρνηση στην Μποτσουάνα, αίροντας την απαγόρευση του κυνηγιού ελεφάντων!

Μεταξύ των λόγων που επικαλέστηκε ο αρμόδιος κρατικός φορέας, η μεγάλη αύξηση των πληθυσμών του είδους, που έχει προκαλέσει προβλήματα στην συνύπαρξή τους με τους ανθρώπους.

Οι ελέφαντες φτάνουν ως τα χωριά, καταστρέφουν καλλιέργειες και προκαλούν ανυπολόγιστες ζημιές στους ήδη φτωχούς χωρικούς. Η απαγόρευση επιβλήθηκε το 2014 και, αν και ικανοποίησε ζωόφιλους και ακτιβιστές, προκάλεσε, πάραυτα, αντιδράσεις στους αγρότες, αλλά και σε όσους επωφελούνταν από το νόμιμο κυνήγι ελεφάντων.

Η στάση των οικολογικών οργανώσεων

Η απόφαση είναι πιθανό να προκαλέσει μια θυμωμένη αντίδραση και από πλευράς οικολόγων απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι κάνουν ήδη λόγο για μια πολιτική απόφαση που στοχεύει στην προσέλκυση κυνηγών ζώων-τροπαίων από όλο τον κόσμο, κάτι που στο παρελθόν αποτέλεσε την δεύτερη μεγαλύτερη πηγή εισοδημάτων για τη χώρα, μετά την εξόρυξη διαμαντιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μποτσουάνα έχει περίπου 130.000 ελέφαντες, τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ