Ξανά στο έλεος των κυνηγών οι ελέφαντες στην Μποτσουάνα (βίντεο)

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε η απόφαση της κυβέρνησης

Must Read

Μια απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων πήρε η κυβέρνηση στην Μποτσουάνα, αίροντας την απαγόρευση του κυνηγιού ελεφάντων!

Μεταξύ των λόγων που επικαλέστηκε ο αρμόδιος κρατικός φορέας, η μεγάλη αύξηση των πληθυσμών του είδους, που έχει προκαλέσει προβλήματα στην συνύπαρξή τους με τους ανθρώπους.

Οι ελέφαντες φτάνουν ως τα χωριά, καταστρέφουν καλλιέργειες και προκαλούν ανυπολόγιστες ζημιές στους ήδη φτωχούς χωρικούς. Η απαγόρευση επιβλήθηκε το 2014 και, αν και ικανοποίησε ζωόφιλους και ακτιβιστές, προκάλεσε, πάραυτα, αντιδράσεις στους αγρότες, αλλά και σε όσους επωφελούνταν από το νόμιμο κυνήγι ελεφάντων.

Η στάση των οικολογικών οργανώσεων

Η απόφαση είναι πιθανό να προκαλέσει μια θυμωμένη αντίδραση και από πλευράς οικολόγων απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι κάνουν ήδη λόγο για μια πολιτική απόφαση που στοχεύει στην προσέλκυση κυνηγών ζώων-τροπαίων από όλο τον κόσμο, κάτι που στο παρελθόν αποτέλεσε την δεύτερη μεγαλύτερη πηγή εισοδημάτων για τη χώρα, μετά την εξόρυξη διαμαντιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μποτσουάνα έχει περίπου 130.000 ελέφαντες, τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This