Βόμβα από το YouTube! Μπλοκάρει όλα τα βίντεο των αντιεμβολιαστών – Πυρά από τη Μόσχα

Η Ρωσία κάνει λόγο για λογοκρισία

Must Read

Μπλόκο σε όσους έχουν αντίθετη άποψη για τους εμβολιασμούς ανακοίνωσε ότι βάζει το YouTube!

Η πλατφόρμα θα απαγορεύει εκτός από τα βίντεο που θεωρεί ότι παραπληροφορούν αναφορικά με τον Covid, αλλά και βίντεο με εξέχοντες ακτιβιστές κατά των εμβολίων. Η πλατφόρμα θα κατεβάζει και κανάλια, σημειώνει η εφημερίδα Washington Post επικαλούμενη δήλωση του αντιπροέδρου του YouTube, αρμόδιο για την παγκόσμια εμπιστοσύνη και ασφάλεια Ματ Χάλπριν.

«Τα περιεχόμενα που ισχυρίζονται εσφαλμένα ότι τα εγκεκριμένα εμβόλια είναι επικίνδυνα και προκαλούν χρόνιες συνέπειες στην υγεία, που δηλώνουν ότι τα εμβόλια δεν περιορίζουν τη μετάδοση των ασθενειών ή που περιέχουν λανθασμένες πληροφορίες για τις ουσίες που εμπεριέχονται στα εμβόλια, θα διαγράφονται», αναφέρει η πλατφόρμα σε ανακοίνωσή της.

«Αυτό συμπεριλαμβάνει τα περιεχόμενα που βεβαιώνουν λανθασμένα ότι τα εγκεκριμένα εμβόλια προκαλούν αυτισμό, καρκίνο, στειρότητα ή ότι οι ουσίες που εμπεριέχονται στα εμβόλια μπορούν να εντοπίζουν τα άτομα που τα λαμβάνουν», προσθέτει η εταιρία, θυγατρική της Google.

Παραπλανητικά ή ψευδή βίντεο για εμβολιασμούς ρουτίνας όπως για την ιλαρά ή την ηπατίτιδα Β θα μπορούν να αποσύρονται από τον ιστότοπο. «Γενικές δηλώσεις για τα εμβόλια» θα μπορούν επίσης να διαγράφονται.

Αντίθετα, «τα περιεχόμενα για τις πολιτικές εμβολιασμού, τις νέες δοκιμές εμβολίων και τις μεγάλες επιτυχίες ή αποτυχίες των εμβολίων» εξακολουθούν να επιτρέπονται, όπως και οι προσωπικές μαρτυρίες για τον εμβολιασμό εφόσον σέβονται τον κανονισμό της πλατφόρμας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το YouTube έχει διαγράψει εδώ και έναν χρόνο περισσότερα από 130.000 βίντεο που παραβίαζαν τον κανονισμό του στα προαναφερθέντα. Ανάμεσα στα πιο πρόσφατα μέτρα που έλαβε, η πλατφόρμα ανέστειλε την Τρίτη τους γερμανικούς λογαριασμούς του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου RT γιατί αυτό παραβίασε τους εσωτερικούς κανόνες της κοινότητας μεταδίδοντας «ψευδείς πληροφορίες».

Αντίποινα από τη Ρωσία

Την ίδια στιγμή, η Μόσχα απείλησε να μπλοκάρει το YouTube ως αντίποινα, κατηγορώντας τον όμιλο για λογοκρισία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This