Ταγίπ Ερντογάν: Προκαλεί τις ΗΠΑ – Βλέπει συνεργασία με τη Ρωσία σε υποβρύχια, πολεμικά πλοία και διάστημα

Μίλησε ακόμα και για κατασκευή ενός δεύτερου και τρίτου πυρηνικού αντιδραστήρα!

Must Read

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα αποφάσισε να συνεργαστεί με τη Ρωσία για την από κοινού παραγωγή κινητήρων τζετ, πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στην ρωσική παραθαλάσσια πόλη Σότσι, είπε ότι συζήτησε με τον Πούτιν κυρίως αμυντικά και στρατιωτικά θέματα.

«Για παράδειγμα, συζητήσαμε τα βήματα για την κατασκευή ενός δεύτερου και τρίτου πυρηνικού αντιδραστήρα», είπε, αναφερόμενος στον πυρηνικό αντιδραστήρα Ακκουγιού, ο οποίος έχει ήδη κατασκευαστεί από τη Ρωσία στη νότια Τουρκία.

Ο Ερντογάν επανέλαβε επίσης ότι η Τουρκία δεν θα αλλάξει τα σχέδιά της για αγορά δεύτερης παρτίδας ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400, παρά την απειλή κυρώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Μιλήσαμε ακόμη και συνολικά για τα βήματα που μπορούμε να κάνουμε για την κατασκευή κινητήρων τζετ. Ένα άλλο θέμα, είναι ότι μπορούμε να κάνουμε κοινά βήματα στην κατασκευή [πολεμικών] πλοίων. Θα κάνουμε, με τη βοήθεια του Αλλάχ, ακόμη και κοινά βήματα για τα υποβρύχια».

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε επίσης ότι με τον Πούτιν μίλησαν για συνεργασία στον τομέα της εξερεύνησης του διαστήματος: «Ο Πούτιν θα ήθελε να συνεργαστεί με την Τουρκία στο διάστημα. Οι ομάδες μας θα μελετήσουν αυτό το ζήτημα και θα δημιουργήσουμε έναν οδικό χάρτη. Υπάρχει ακόμη μια ακόμη προσφορά. Δημιουργώντας μια πλατφόρμα στη θάλασσα και μια άλλη στη στεριά, μπορούμε να εργαστούμε από κοινού σε δοκιμές πυραύλων στο διάστημα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This