Βαφτίζουν «τουρκική υφαλοκρηπίδα» την κυπριακή ΑΟΖ – NAVTEX για το Nautical Geo

Μετά την Κρήτη, οι Τούρκοι παρενοχλούν το Nautical Geo και στην Κύπρο

Must Read

Ο σταθμός της Λάρνακας εξέδωσε σήμερα NAVTEX με την οποία ενημερώνει για έρευνες του πλοίου Nautical Geo στην κυπριακή ΑΟΖ (στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κύπρου) από τις 3 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Θυμίζουμε ότι το πλοίο βρισκόταν ανατολικά της Κρήτης τις προηγούμενες ημέρες για έρευνες και ήταν υπό παρακολούθηση και συχνή παρενόχληση από τουρκικά πολεμικά πλοία. Κάτι που συνεχίζεται και θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Η θέση του Nautical Geo στις 20:15 το βράδυ της Παρασκευής

Λίγη ώρα μετά τη NAVTEX της Λάρνακας, ο Υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε με τη σειρά του NAVTEX, με την οποία χαρακτηρίζει «μη εξουσιοδοτημένο» τον σταθμό της Λάρνακας και προσθέτει πως η περιοχή βρίσκεται «εντός τουρκικής δικαιοδοσίας και υφαλοκρηπίδας», όπως αυτή δηλώθηκε στον ΟΗΕ μέσω του τουρκολιβυκού μνημονίου!

Επίσης, αναφέρει ότι δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη της Κύπρου και απειλεί ότι οι προσπάθειες «νομιμοποίησης παράνομων ισχυρισμών της ελληνοκυπριακής διοίκησης είναι κενές και δεν γίνονται αποδεκτές από την Τουρκία».

Ο χάρτης από το militaire.gr

Με μια δεύτερη NAVTEX, η Αττάλεια αναφέρεται σε άσκηση του ρωσικού πολεμικού ναυτικού που θα γίνει εντός των κυπριακών υδάτων και την είχε ανακοινώσει η Λάρνακα το πρωί. Σύμφωνα με τους Τούρκους, η περιοχή είναι δική τους δικαιοδοσία…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This