Netflix: Προειδοποιήσεις από σχολεία προς γονείς για τη βία στο σαρωτικό «Squid Game»!

Μαθητές, fans της σειράς, ζητάνε από τους δασκάλους τους στο σχολείο να παίξουν κάποια από τα παιχνίδια που περιλαμβάνονται στα επεισόδιά της

Must Read

Μέσα σε λίγες μόνο μέρες το «Squid Game» του Netflix έχει καταφέρει να κατακτήσει όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα να θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για να γίνει η δημοφιλέστερη σειρά όλων των εποχών!

Το κορεάτικο δυστοπικό δράμα, το οποίο έκανε πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο, «σπάζοντας» ταμεία και πετυχαίνοντας να γίνει viral από την πρώτη στιγμή, παρουσιάζει μια ομάδα ανθρώπων που στρατολογήθηκαν από έναν μυστηριώδη οργανισμό για να ανταγωνιστούν σε παιχνίδια ζωής ή θανάτου. To «Squid Game» (σ.σ. Το Παιχνίδι του Καλαμαριού), όμως, περιέχει, όπως είναι αναμενόμενο, και πολλές σκηνές βίας, γεγονός που το καθιστά ακατάλληλο για παρακολούθηση από ανηλίκους.

Ωστόσο, το «Squid Game» έχει κερδίσει και πολλούς μικρούς fans, οι οποίοι, μάλιστα, πάνε στο σχολείο και ζητάνε από τους δασκάλους τους να… παίξουν κάποια από τα παιχνίδια που περιλαμβάνονται στα επεισόδια της σειράς! Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, υποβάλλονται και σε δοκιμασίες μόνοι τους.

Περιστατικά βίας σε σχολεία στη Βρετανία και το Βέλγιο

Μερικές φορές, όμως, δημιουργούνται και εντάσεις, όπως συμβαίνει και στα παιχνίδια της σειράς, με αποτέλεσμα, ο συνδυασμός με την αναπαραγωγή της βίας που αποτυπώνεται στη συγκεκριμένη σειρά, να οδηγεί διάφορα σχολεία να στέλνουν επιστολές προς τους γονείς, προκειμένου να μην επιτρέπουν στα παιδιά τους να την παρακολουθούν. Τέτοια περιστατικά, όπως αναφέρει η Daily Mail, έχουν ήδη αναφερθεί στην Βρετανία και στο Βέλγιο.

«Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, έχει πέσει στην αντίληψή μας ότι αρκετά παιδιά βλέπουν το Squid Game στο Netflix. Παρατηρήσαμε ότι ένας αυξανόμενος αριθμός παιδιών παίζουν τις δικές τους εκδοχές, κάτι που προκαλεί διαμάχες μεταξύ φίλων. Τα παιδιά που βλέπουν αυτή την σειρά, εκτίθενται σε ρεαλιστικές σκηνές βίας και δυστυχώς βγάζουν ανάλογες συμπεριφορές στο σχολείο. Θα ήθελα να σας επισημαίνω ότι υπάρχει λόγος που το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ακατάλληλο για παιδιά κάτω των 15 ετών», ανέφερε το John Bramston Primary School, τονίζοντας ότι από εδώ και πέρα, αν υπάρχουν ανάλογα φαινόμενα θα καλούνται οι γονείς στο σχολείο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This