Τουρκία: «Διαρροές» για συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν στα τέλη Οκτωβρίου

Οι δύο ηγέτες θα έχουν τετ α τετ στο περιθώριο της Συνόδου των G20 στη Ρώμη

Must Read

Τη βεβαιότητα πως η συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Τζο Μπάιντεν έχει «κλειδώσει», εξέφρασε σε σημερινές δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη του στην τουρκική εφημερίδα «Milliyet», ο Καλίν τόνισε πως οι δύο ηγέτες θα έχουν τετ α τετ στο περιθώριο της Συνόδου των G20 στη Ρώμη, στα τέλη του Οκτωβρίου. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση ούτε από την Τουρκία, ούτε από τον Λευκό Οίκο.

Όπως είπε ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «κατά την προγραμματισμένη συνάντηση θα συζητήσουν μια ευρεία γκάμα θεμάτων, μεταξύ των οποίων θα είναι και η Ανατολική Μεσόγειος. Εκτός από τη Λιβύη, το Αφγανιστάν, τη Συρία, το Ιράκ». Επιπλέον, υποστήριξε ότι γίνεται κάποια συζήτηση με τους Αμερικανούς σχετικά με την αγορά των 40 μαχητικών F-16 από τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, υπάρχει και μια φόρμουλα, η οποία ενδεχομένως έχει μπει στη συζήτηση, ότι η Τουρκία ζητάει τα 1,4 δισ. δολάρια που έχει ήδη πληρώσει για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα κατασκευής των μαχητικών F-35, να πάνε ως αντάλλαγμα για τα 40 μαχητικά.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This