Τρίτη 11/5/2021

Μπόρις Τζόνσον: Δεν θέλω εκλογές – Καμία αναβολή για το Brexit

Την πιθανότητα ακόμη και να ζητήσει από τις Βρυξέλλες νέα αναβολή της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ απέκλεισε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, προειδοποιώντας έμμεσα τους βουλευτές ότι θα αναγκαστεί να ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών αν δέσουν τα χέρια του για το Brexit.

«Θέλω όλοι να ξέρουν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση υπό την οποία θα ζητήσω από τις Βρυξέλες αναβολή: Φεύγουμε στις 31 Οκτωβρίου χωρίς ‘αν’ και χωρίς ‘αλλά’».«Δεν θα αποδεχθούμε καμία απόπειρα να αθετήσουμε τις υποσχέσεις μας», είπε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στις δηλώσεις που έκανε αργά σήμερα έξω από το Νούμερο 10 της Ντάουνιγκ Στριτ, ο Τζόνσον είπε ότι είναι αντίθετος στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, τονίζοντας πως αυξάνονται οι πιθανότητες για μια συμφωνία για το Brexit.

Πιθανή επίτευξη συμφωνίας

Κάλεσε τους βουλευτές να μην ψηφίσουν μια ακόμη αναβολή του Brexit.

«Οι πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας έχουν αυξηθεί» τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, υποστήριξε ο Βρετανός πρωθυπουργός ο Τζόνσον στις συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθώντας να πείσει τους βουλευτές του κόμματός του των Τόρις, να μην ψηφίσουν αύριο Τρίτη – πρώτη ημέρα της επιστροφής των εργασιών του Κοινοβουλίου – μαζί με την αντιπολίτευση να μπλοκάρουν το Brexit, που έχει προγραμματιστεί για τις 31 Οκτωβρίου.

«Δεν θέλω εκλογές. Δεν θέλετε εκλογές. Ας προχωρήσουμε με την ατζέντα του λαού», είπε.

«Δεν πιστεύω ότι οι βουλευτές θα ψηφίσουν μια αναβολή του Brexit, αλλά αν το πράξουν θα καταστήσει απολύτως αδύνατες τις περαιτέρω διαπραγματεύσεις», υπογράμμισε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ