Αφγανιστάν: 5 νεκροί από τρομοκρατική επίθεση Ταλιμπάν στην Καμπούλ

Must Read

Τουλάχιστον πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν και 50 ακόμη τραυματίστηκαν από μια επίθεση αυτοκτονίας με όχημα που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά στο κέντρο της Καμπούλ. Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης.

Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που η αφγανική τηλεόραση μετέδιδε μια συνέντευξη του Αμερικανού ειδικού απεσταλμένου για το Αφγανιστάν Ζαλμάι Χαλιλζάντ, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι επίκεται μια ειρηνευτική συμφωνία με τους Ταλιμπάν.

Η ισχυρή έκρηξη, που έγινε αισθητή σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων, σημειώθηκε κοντά στο συγκρότημα του Γκριν Βίλατζ, όπου στεγάζονται διεθνείς οργανισμοί και υπηρεσίες παροχής βοήθειας, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της αφγανικής κυβέρνησης, ο Νασράτ Ραχίμι.

Στόχος ξένες δυνάμεις

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ είπε ότι η επίθεση είχε στόχο ξένες δυνάμεις. Τόνισε ότι ένας βομβιστής καμικάζι οδήγησε ένα όχημα το οποίο ήταν φορτωμένο με εκρηκτικές ύλες προς το σημείο και πολλοί άλλοι δράστες εφόρμησαν στο συγκρότημα.

Ο Αμερικανός απεσταλμένος Χαλιλζάντ τόνισε, σύμφωνα με ένα απόσπασμα της συνέντευξης που παραχώρησε στο αφγανικό τηλεοπτικό κανάλι Tolo News, ότι το ειρηνευτικό σχέδιο προβλέπει ότι ο αμερικανικός στρατός θα αποσύρει τις δυνάμεις του από πέντε στρατιωτικές βάσεις στο Αφγανιστάν, εφόσον οι Ταλιμπάν τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This