Τρίτη 11/5/2021

Βρετανία: Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία για μπλοκάρισμα (ή μη) του «no deal Brexit»

Ιδιαίτερα κρίσιμη η σημερινή μέρα για τη Μεγάλη Βρετανία. Η Βουλή των Κοινοτήτων θα ψηφίσει για το μπλοκάρισμα του «no deal Brexit», το οποίο επιδιώκει ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχοντας επανειλημμένα δηλώσει ότι η αποχώρηση από την Ε.Ε θα γίνει την 31η Οκτωβρίου είτε υπάρξει συμφωνία είτε όχι!

Από την πλευρά του ο «ένοικος» της Ντάουνινγκ Στρίτ απειλεί ευθέως τους αντιπάλους του πως αν στη σημερινή ψηφοφορία περάσει η πρόταση για μπλοκάρισμα του no deal Brexit, θα προκηρύξει εκλογές, κάτι που θα δημιουργήσει ένα ακόμα πολιτικό χάος στην «πληγωμένη» Βρετανία.

Οι βουλευτές αναμένεται να ψηφίσουν επί ενός σχεδίου που θα δίνει στα μέλη του κοινοβουλίου, (που είναι αντίθετα με την στρατηγική του Τζόνσον για το Brexit), τον έλεγχο της κοινοβουλευτικής ατζέντας. Με αυτόν τον τρόπο θα επιδιώξουν να περάσουν ένα νομοσχέδιο που θα τον εξαναγκάζει να ζητήσει νέα αναβολή της αποχώρησης από την Ευρώπη.

Αν υπερψηφιστεί η πρόταση για το «μπλοκάρισμα», η ψηφοφορία επί μιας πρότασης για διεξαγωγή εκλογών θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα αύριο Τετάρτη και θα απαιτεί πλειοψηφία των 2/3 της Βουλής των Κοινοτήτων για να περάσει. Αν εγκριθεί, οι εκλογές θα γίνουν στις 14 Οκτωβρίου, τόνισαν κύκλου του Βρετανού πρωθυπουργού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ