Παρασκευή 7/5/2021

Τυφλώθηκε γιατί τρεφόταν μόνο με τηγανιτές πατάτες και τσιπς!

Ένας 17χρονος Βρετανός έφτασε στο σημείο της τύφλωσης αφού εδώ και αρκετά χρόνια  τρεφόταν μόνο με τηγανιτές πατάτες, τσιπς, λευκό ψωμί και περιστασιακά μια φέτα ζαμπόν ή λουκάνικο. Σύμφωνα με τους γιατρούς του Μπρίστολ οι οποίοι τον εξέτασαν το παιδί πάσχει από ανεπάρκεια βιταμινών και έχει σημάδια σοβαρού υποσιτισμού.

Ο έφηβος, επισκέφθηκε τον γιατρό του σε ηλικία 14 ετών επειδή αισθάνονταν κουρασμένος. Λόγω του ότι είχε ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 του έδωσαν συμπληρώματα, αλλά δεν ακολούθησε τη θεραπεία και δεν βελτίωσε την κακή διατροφή του. Ετσι σήμερα, στα 17 του χρόνια βρέθηκε ξανά στο νοσοκομείο έχοντας χάσει την όρασή του!

Η Δρ. Denize Atan, η οποία τον ανέλαβε στο νοσοκομείο, δήλωσε: «Η διατροφή του ήταν ουσιαστικά μια μερίδα πατάτες τηγανιστές καθημερινά. Επίσης έτρωγε τσιπς και μερικές φορές φέτες λευκού ψωμιού και περιστασιακά φέτες ζαμπόν, αλλά καθόλου φρούτα ή λαχανικά». «Είπε ότι είχε εμφανίσει αποστροφή σε ορισμένες υφές τροφής και έτσι τα τσιπς και οι πατάτες ήταν  τα μόνα είδη φαγητού που ήθελε και αισθανόταν ότι μπορούσε να φάει», λέει η γιατρός.

Ο νεαρός ήταν σοβαρά υποσιτισμένος και τα οστά του είχαν επίσης πρόβλημα. Από την άποψη της απώλειας όρασης, πληρούσε τα κριτήρια για να είναι τυφλός. «Εμφάνιζε τυφλά σημεία ακριβώς στη μεσαία όρασή του. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να οδηγήσει και θα δυσκολευτεί να διαβάσει, να παρακολουθήσει τηλεόραση ή να διακρίνει πρόσωπα. «Μπορεί να περπατήσει μόνος του επειδή διατηρεί την περιφερειακή του όραση», αναφέρει η γιατρός.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ