Βρετανία: 5 εκατ. άνθρωποι άνω των 16 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί, λέει ο Υπουργός Υγείας

Προειδοποιεί κιόλας χρησιμοποιώντας τις ελευθερίες

Must Read

Παρότι αυτή τη στιγμή το σύστημα υγείας της Βρετανίας δέχεται διαχειρίσημη πίεση, ο Υπουργός Υείας Σατζίντ Τζάβιντ προειδοποιεί ότι αν η κατάσταση ξεφύγει, η κυβέρνηση «θα δράσει».

«Τα κρούσματα μπορεί να αυξηθούν σε 100.000 την ημέρα, αλλά η κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει προς το παρόν το αποκαλούμενο «σχέδιο Β» λήψης μέτρων έκτακτης ανάγκης», είπε ο Τζάβιντ και πρόσθεσε απαντώντας σε όσους ζητούν να επιβληθούν τώρα μέτρα για να μειωθεί η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS):

«Δεν πιστεύουμε ότι η πίεση που αντιμετωπίζει σήμερα το NHS είναι μη διαχειρίσιμη. Μην παρεξηγηθώ, υπάρχουν τεράστιες πιέσεις… Αλλά σε αυτό το σημείο, δεν πιστεύουμε ότι είναι μη διαχειρίσιμες. Θα το εξετάζουμε βεβαίως διαρκώς. Αν δούμε, σε οποιοδήποτε σημείο ότι γίνεται μη διαχειρίσιμο, τότε… δεν θα διστάσουμε να δράσουμε».

Ο Βρετανός επεσήμανε ότι ο κόσμος πρέπει να εμβολιαστεί, αναφερόμενος και σε όσους δεν το έχουν κάνει ακόμα και σε αυτούς που θα κληθούν για την τρίτη δόση: «Η χώρα χάνει έδαφος στις προσπάθειές της να υπερνικήσει την πανδημία με τη χορήγηση των εμβολίων. Οι άνθρωποι πρέπει να προσέλθουν για να εμβολιαστούν κατά της νόσου και να κάνουν τις αναμνηστικές δόσεις των εμβολίων εάν είναι επιλέξιμοι. Βρισκόμαστε σε μια κούρσα, μια κούρσα μεταξύ του εμβολίου και του ιού. Και παρόλο που προπορευόμαστε σε αυτή την κούρσα, η απόσταση μειώνεται».

Ο Τζάβιντ τόνισε ότι 5 εκατομμύρια άνθρωποι άνω των 16 ετών εξακολουθούν να μην έχουν εμβολιαστεί και προειδοποίησε: «Αν θέλουμε να διασφαλίσουμε αυτές τις ελευθερίες μακροπρόθεσμα, τότε το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πάμε (να εμβολιαστούμε), για άλλη μια φορά, όταν έρθει αυτή η στιγμή».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This