Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο Ρωσίας-Κοσόβου: Persona non grata δυο Ρώσοι διπλωμάτες

«Δεν αναγνωρίζουμε την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου» η απάντηση της Μόσχας

Must Read

Σε εξέλιξη βρίσκεται διπλωματικό θρίλερ, μετά την απόφαση της προέδρου του Κοσόβου Βιόσα Οσμάνι να κηρύξει persona non grata δύο Ρώσους διπλωμάτες! Μάλιστα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, την ανακοίνωση έκανε από τη σελίδα της στο Facebook.

Πρόκειται για δυο υπαλλήλους του Γραφείου Συνδέσμου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Κόσοβο, τους οποίους η κυβέρνηση κατηγορεί ότι επηρέασαν αρνητικά την εθνική ασφάλεια και τη συνταγματική τάξη.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Μόσχας στην απέλαση των διπλωματών της, με τη ρωσική πρεσβεία να αναφέρει:

«Δεν αναγνωρίζουμε την “ανεξαρτησία” του Κοσσυφοπεδίου και κατά συνέπεια ούτε την επαρχιακή “κυβέρνηση” και άλλες “δομές”. Για εμάς, καμία “απόφαση” της Πρίστινας δεν είναι νομικά δεσμευτική. Συνεργαζόμαστε με την Αποστολή Προσωρινής Διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο (UNMIK) βάσει της απόφασης 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, μεταξύ άλλων και για το θέμα αυτό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This