Ώρες αγωνίας για 128 πρόσφυγες που κινδυνεύουν να πνιγούν ανοιχτά της Μάλτας

Ανάμεσά τους βρίσκονται και πολλά παιδιά

Must Read

Βρισκόμαστε προ των πυλών μιας ακόμη τραγωδίας στη θάλασσα, καθώς σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, εκατόν είκοσι οκτώ μετανάστες και πρόσφυγες επιβαίνουν σε δύο πλεούμενα και κινδυνεύουν να πνιγούν στη Μεσόγειο, ανοιχτά της Μάλτας.

Στο πρώτο πλεούμενο, το οποίο έχει σε μεγάλο βαθμό βυθιστεί, βρίσκονται εξήντα άνθρωποι, ενώ στο δεύτερο οι επιβαίνοντες είναι εξήντα οκτώ. Ανάμεσά τους, σύμφωνα με την τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης Alarm Phone, βρίσκονται και πολλά παιδιά που ξεκίνησαν το ταξίδι προς την Ευρώπη, με τους γονείς τους, από τις ακτές της Λιβύης.

Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, επικρατεί θαλασσοταραχή και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Παράλληλα, τις τελευταίες είκοσι τέσσερις ώρες, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα πραγματοποίησαν τέσσερις επιχειρήσεις διάσωσης, νότια της Σικελίας.

Τέλος, χθες στο λιμάνι του Ποτσάλο, στη Σικελία, αποβιβάσθηκαν τετρακόσιοι έξι μετανάστες και πρόσφυγες προερχόμενοι, κυρίως, από την υποσαχάρια Αφρική, τη Συρία και τη Λιβύη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This