Σκάνδαλο: Εκατομμύρια… μεταχειρισμένα γάντια νιτριλίου πλασαρίστηκαν ως αχρησιμοποίητα!

Έρευνα-σοκ του CNN

Must Read

Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποίησαν μεταχειρισμένα γάντια νιτριλίου τα οποία εισήχθησαν στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αποκαλύπτει έρευνα του CNN.

Τα γάντια υποβλήθηκαν σε επεξεργασία για να φαίνονται καινούργια και συσκευάστηκαν για εισαγωγή σε αποθήκες στην Ταϊλάνδη. Αργότερα εξήχθησαν στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες.

Το CNN αναφέρει επίσης ότι αυτό που ανακάλυψε είναι πιθανότατα «απλώς η κορυφή του παγόβουνου» όταν πρόκειται για αυτού του είδους παράνομο εμπόριο, καθώς η συνεχιζόμενη αύξηση της ζήτησης για γάντια νιτριλίου συνεχίζει να υπερβαίνει της προσφοράς.

«Αυτά ήταν επαναχρησιμοποιημένα γάντια. Πλύθηκαν, ανακυκλώθηκαν», είπε στο CNN ο Tarek Kirschen, επιχειρηματίας με έδρα το Μαϊάμι που παρήγγειλε γάντια περίπου 2 εκατομμυρίων δολαρίων από την Paddy the Room, την επίμαχη εταιρεία με έδρα την Ταϊλάνδη.

«Μερικά από αυτά ήταν βρώμικα. Μερικά από αυτά είχαν κηλίδες αίματος. Μερικά από αυτά είχαν μαρκαδόρους με ημερομηνίες πριν από δύο χρόνια – δεν πίστευα στα μάτια μου», πρόσθεσε ακόμα.

Σύμφωνα με αρχεία εισαγωγών, οι διανομείς των ΗΠΑ απέκτησαν σχεδόν 200 εκατομμύρια γάντια από την εταιρεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας και δεν είναι σαφές τι τους συνέβη μετά την άφιξή τους. Οι ομοσπονδιακές αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ταϊλάνδη έχουν ξεκινήσει έρευνα για το εμπόριο μεταχειρισμένων γαντιών, σημείωσε το CNN.

Η έρευνα από τις αμερικανικές αρχές ξεκίνησε νωρίτερα αυτό το έτος, αφού μια αμερικανική εταιρεία προειδοποίησε την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και την Τελωνειακή Προστασία των Συνόρων ότι είχε λάβει αποστολές γεμάτες με εμφανώς χρησιμοποιημένα γάντια από την Paddy the Room.

Η εταιρεία της Ταϊλάνδης που είναι υπεύθυνη για την αποστολή γαντιών συνέχιζε τη λειτουργία της μέχρι τουλάχιστον τον Ιούλιο. Εν τω μεταξύ, η FDA χρειάστηκε πέντε μήνες μετά την ενημέρωση για τα πλαστά γάντια, για να στείλει μια προειδοποίηση σε όλο το προσωπικό του λιμανιού ότι οι αποστολές από την Paddy the Room έπρεπε να κατασχεθούν. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, περισσότερα από 80 εκατομμύρια έξτρα γάντια από την εταιρεία είχαν αποσταλεί στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα αρχεία που εξέτασε το CNN.

Εν τω μεταξύ στην Ταϊλάνδη, οι αρχές έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον δέκα επιδρομές τους τελευταίους μήνες και έχουν κατασχέσει μεταχειρισμένα γάντια που επανασυσκευάστηκαν σε πλαστά κουτιά νιτριλίου.

Σύμφωνα με το CNN, οι Αρχές βρήκαν ακόμη και εργάτες να «τρίβουν τα χρησιμοποιημένα γάντια με το χέρι σε μπολ πλυσίματος και να τα βάφουν με χρωστικές τροφίμων, στη συνέχεια να τα στεγνώνουν σε στεγνωτήρια ρούχων»!

«Υπάρχει μια τεράστια ποσότητα κακού προϊόντος», είπε ο Ντάγκλας Στάιν, ειδικός στη βιομηχανία γαντιών νιτριλίου, στο CNN: «Μια ατελείωτη ροή βρώμικων, μεταχειρισμένων και κατώτερης ποιότητας γαντιών έρχεται στις ΗΠΑ και φαίνεται ότι οι ομοσπονδιακές αρχές μόλις τώρα αρχίζουν να καταλαβαίνουν την τεράστια κλίμακα του φαινομένου».

Ο Στάιν αποκάλεσε τα γάντια νιτριλίου το «πιο επικίνδυνο προϊόν στη Γη αυτή τη στιγμή».

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This