Τρίτη 11/5/2021

Μπόρις Τζόνσον σε Κόρμπιν: Είσαι κότα, θα βγάλω την Βρετανία από την Ε.Ε.

Με έντονο ύφος ξεκίνησε την ομιλία του ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον απευθυνόμενος στον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

«Θα βγάλω την Βρετανία από την Ε.Ε. έως την 31η Οκτωβρίου», τόνισε ο Τζόνσον ενώ κάλεσε τον Τζέρεμι Κόρμπιν, να σταματήσει να σαμποτάρει τη συμφωνία με τις Βρυξέλλες για το Brexit και να συμφωνήσει με το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών στις 15 Οκτωβρίου.

«Ο Κόρμπιν φοβάται… Πιστεύει ότι οι φίλοι του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκονται στο Παρίσι, το Βερολίνο και στην Ουάσινγκτον», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κατηγορηθεί για υπονόμευση των διαπραγματεύσεων για το Brexit επειδή πολύ απλά δεν διεξάγονται διαπραγματεύσεις μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών.

«Είσαι κότα» είπε ο Μπόρις Τζόνσον στον Τζέρεμι Κόρμπιν κατηγορώντας τον ότι θέλει να μπλοκάρει τις πρόωρες εκλογές και ότι η οικονομική πολιτική του κόμματός του είναι «σκατά».

«Αυτή η κυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου και υπάρχει μόνο ένα εμπόδιο στον δρόμο μας, αυτό είναι το ”νομοσχέδιο παράδοσης” που προτείνεται αυτή τη στιγμή από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο Τζόνσον απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο.

Δείτε live την συνεδρίαση της Βρετανικής Βουλής:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ