Το FBI και άλλες υπηρεσίες αγνόησαν τις προειδοποιήσεις για τα επεισόδια στο Καπιτώλιο

Αποκάλυψη-βόμβα από την Washington Post

Must Read

«Φωτιές» ανάβει στις ΗΠΑ δημοσίευμα της Washington Post, η οποία υποστηρίζει πως το FBI και άλλες Υπηρεσίες απέτυχαν να ενεργήσουν σε μια σειρά από προειδοποιήσεις και άλλες πληροφορίες πριν από τις 6 Ιανουαρίου, που ανέφεραν ότι ένα δυνητικά βίαιο γεγονός μπορεί να εκτυλισσόταν εκείνη την ημέρα στο Καπιτώλιο.

Μεταξύ των πληροφοριών που έφτασαν στους αξιωματούχους τις εβδομάδες πριν από τις ταραχές, ήταν μια αναφορά την 20η Δεκεμβρίου στο FBI, ότι οι υποστηρικτές του τότε προέδρου Ντόναλντ Τραμπ συζητούσαν στο διαδίκτυο πώς να περάσουν κρυφά όπλα στην Ουάσιγκτον για να «παρακάμψουν» την αστυνομία και να συλλάβουν μέλη του Κογκρέσου, σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα του FBI που εξασφάλισε η εφημερίδα.

Η αναφορά περιελάμβανε λεπτομέρειες που έδειχναν όσους σχεδίαζαν βία που πίστευαν ότι είχαν εντολές από τον Πρόεδρο, χρησιμοποιούσαν λέξεις-κωδικούς όπως «αξίνα» για να περιγράψουν τα όπλα και δημοσίευσαν τις ώρες και τις τοποθεσίες τεσσάρων σημείων σε όλη τη χώρα για να συναντηθούν τα καραβάνια την ημέρα πριν από την συνεδρίαση στο Καπιτώλιο. Σε έναν ιστότοπο, μια αφίσα ανέφερε συγκεκριμένα τον γερουσιαστή Μιτ Ρόμνεϊ, Ρεπουμπλικανό από τη Γιούτα, ως στόχο, ανέφερε η Post.

Ο Ρόμνεϊ ήταν ένας από τους επτά Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας που ψήφισαν να καταδικαστεί ο Τραμπ τον περασμένο Φεβρουάριο για μια κατηγορία υποκίνησης εξέγερσης, η οποία είχε έρθει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά τη διάρκεια μιας δεύτερης παραπομπής του πρώην Προέδρου.

Ένας αξιωματούχος του FBI που αξιολόγησε την πληροφορία σημείωσε ότι το ποινικό τμήμα του είχε λάβει «σημαντικό αριθμό» ειδοποιήσεων σχετικά με απειλές προς το Κογκρέσο και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Το FBI διαβίβασε τις πληροφορίες στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου στην Ουάσιγκτον, αλλά δεν κυνήγησε το θέμα, ανέφερε η Post.

«Το άτομο ή η ομάδα που αναγνωρίστηκε κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης δεν δικαιολογεί περαιτέρω έρευνα του FBI αυτή τη στιγμή», κατέληξε η εσωτερική έκθεση, σύμφωνα με την Post.

Αυτή η λεπτομέρεια ήταν μεταξύ των δεκάδων που περιλαμβάνονται στην έκθεση, η οποία σύμφωνα με την εφημερίδα βασίστηκε σε συνεντεύξεις με περισσότερα από 230 άτομα και σε χιλιάδες σελίδες δικαστικών εγγράφων και εσωτερικών εκθέσεων επιβολής του νόμου, μαζί με εκατοντάδες βίντεο, φωτογραφίες και ηχογραφήσεις.

Μια ειδική επιτροπή του Κογκρέσου ερευνά τα γεγονότα εκείνης της ημέρας, τα οποία κατέληξαν σε βία, μετά από μια συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Τραμπ κοντά στον Λευκό Οίκο για να διαμαρτυρηθεί κατά των αποτελεσμάτων των εκλογών, τις οποίες έχασε από τον Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους στις 6 Ιανουαρίου, περισσότεροι από 100 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ένας πέθανε την επόμενη μέρα. Τέσσερις αξιωματικοί έκτοτε αυτοκτόνησαν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This