Φρίκη στο Μεξικό: Εντοπίστηκαν 11 πτώματα ανήμερα της ημέρας των νεκρών!

Must Read

Αντιμέτωπες με μια ακόμα φρίκη είναι οι Αρχές του Μεξικού, καθώς ανήμερα της ημέρας των νεκρών εντοπίστηκαν τα πτώματα έντεκα ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και έξι παιδιών.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά, οι σοροί βρέθηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας σε αγροτική περιοχή στην πολιτεία Μιτσοακάν. Τα θύματα ηλικίας από 15 έως και 36 ετών, φέρουν βολίδες από πυροβόλα όπλα.

Όπως αναφέρουν τα μεξικανικά ΜΜΕ, ένα εκ των θυμάτων, ήταν 15 ετών και άλλα πέντε 17. Άλλα τρία από τα θύματα ήταν 19 ετών, ενώ τα δύο μεγαλύτερα 31 και 36 ετών, σύμφωνα με την εισαγγελία, που δεν δημοσιοποίησε καμία εκτίμηση για τα αίτια της σφαγής.

ΜΕΞΙΚΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Η Μιτσοακάν είναι μια από τις 32 μεξικανικές πολιτείες που πλήττει περισσότερο η βία των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος των καρτέλ ναρκωτικών. Μόλις την 18η Οκτωβρίου, έξι άνθρωποι δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεση σε μπαρ στην πρωτεύουσά της, τη Μορέλια.

Την επίθεση διέπραξαν άνδρες που βγήκαν από δύο οχήματα στο πεζοδρόμιο μπροστά από το μπαρ, όπως καταγράφηκε από κάμερες του συστήματος ασφαλείας, με τα πλάνα να αναπαράγονται ευρέως από τα ΜΜΕ.

Κυριαρχεί το καρτέλ – αντίπαλο δέος του Ελ Τσάπο

Η πολιτεία Μιτσοακάν είναι ανάμεσα στα προπύργια του ισχυρού καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο, αντίπαλου του καρτέλ Σιναλόα του διασημότερου μεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών, του Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, ο οποίος έχει καταδικαστεί να εκτίσει ποινή ισόβιας κάθειρξης στις ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές αρχές προσφέρουν αμοιβή 10 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη σύλληψη του επικεφαλής του καρτέλ αυτού, του «Ελ Μέντσο», ή Νεμέσιο Οσεγκέρα Σερβάντες.

Το καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο συγκαταλέγεται στους κυριότερους παραγωγούς μεθαμφεταμινών στον κόσμο, τόνιζε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης τον Μάρτιο του 2020. Στο Μεξικό διαπράχθηκαν πάνω από 36.000 ανθρωποκτονίες πέρυσι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This